Смачне тісто для булочок на молоці
Таке тісто підійде практично для всіх видів булочок. Воно вийде смачним і саме по собі, а з солодкою начинкою і зовсім стане улюбленим частуванням всіх домочадців. При цьому готувати тісто дуже просто. Рецепт підійде навіть тим, хто вперше вирішив спробувати спекти домашню випічку.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 75 г вершкового масла;
- 300 мл молока;
- 1 ½ ст. л. цукру;
- 2 ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Молоко нагріти до 40 градусів і розвести в ньому дріжджі.
- Засипати туди ж сіль, цукор і борошно, перемішати до повного зникнення грудочок.
- Вершкове масло розм’якшити і ввести в тісто, змішати до однорідності.
- Залишити тісто в теплому місці на 60 хвилин, потім готувати булочки за улюбленим рецептом.
Приготування тіста для булочок досвідченим господиням здається простим і зрозумілим процесом, а от у початківців пекарів може викликати серйозні ускладнення. Проте це не привід позбавляти себе і близьких улюбленої страви. Досить лише подивитися відео, як готувати тісто для булочок і створювати з нього не тільки смачну, але і красиву випічку:
Тепер ви знаєте, як готувати тісто для булочок. Приємного апетиту!
Тісто для булочок є обов’язковим пунктом у книзі рецептів будь дбайливої господині. Смачна і ароматна, домашня випічка – це чудовий привід зібратися всією родиною за обіднім столом. Навіть якщо ви ніколи не пекли подібні ласощі, кілька простих порад допоможуть розібратися, як приготувати тісто для булочок:
- Щоб дріжджі не зіпсувалися, їх потрібно додавати лише злегка підігріте молоко або воду.
- Опара для дріжджового тіста по консистенції повинна нагадувати тісто для млинців.
- Щоб тісто для булочок швидше піднімалося, можна поставити його в духовку, прогріту до 40-50 градусів.
- Дріжджове тісто треба вимішувати довго (не менше 10 хвилин), тоді булочки будуть більш м’якими і ніжними. При цьому не варто додавати на стіл занадто багато борошна.
- Борошно, перед тим як зробити тісто, рекомендується просіяти через сито. Так вона наповниться киснем, і булочки вийдуть більш пишними.