Солодкі булочки з листкового тіста
Заздалегідь приготоване листкове тісто зможе виручити у багатьох ситуаціях, коли потрібно зустріти смачною випічкою нежданих гостей. Булочки за таким рецептом виходять не тільки смачними, але і дуже оригінальними завдяки начинці з горіхів і сухофруктів. Мигдальні пелюстки стануть відмінною прикрасою страви, але використовувати їх не обов’язково.
Інгредієнти:
- 500 г листкового дріжджового тіста;
- 130 г родзинок;
- 100 г арахісу;
- 150 г кураги;
- 60 г мигдальних пелюсток;
- 1 яйце;
- 4 ст. л. меду;
- ¼ Ч. л. ваніліну.
Спосіб приготування:
- Сухофрукти замочити на 15 хвилин у чистій воді, потім дати рідини стекти і обсушити їх паперовими серветками.
- Арахіс злегка обсмажити на сухій сковороді, курагу нарізати на четвертинки.
- Тісто розділити на кілька частин і кожну розкотити в тонкий пласт, викласти на них сухофрукти.
- Посипати курагу і родзинки горішками, полити медом.
- Загорнути краї тіста і щільно притиснути його пальцями, щоб не розтікся мед.
- Перекласти булочки на деко, застеленому пекарської папером.
- Розігріти духовку до 180 градусів, випікати булочки, поки тісто не підніметься.
- Збити глибокої тарілочці яйце і ванільний цукор.
- Дістати булочки з духовки, обмазати кожну отриманої яєчною сумішшю і посипати мигдалевими пелюстками.
- Запікати листкові булочки ще 20 хвилин при тій же температурі.