Тісто для булочок

Солодкі булочки з листкового тіста

Заздалегідь приготоване листкове тісто зможе виручити у багатьох ситуаціях, коли потрібно зустріти смачною випічкою нежданих гостей. Булочки за таким рецептом виходять не тільки смачними, але і дуже оригінальними завдяки начинці з горіхів і сухофруктів. Мигдальні пелюстки стануть відмінною прикрасою страви, але використовувати їх не обов’язково.
Інгредієнти:

  • 500 г листкового дріжджового тіста;
  • 130 г родзинок;
  • 100 г арахісу;
  • 150 г кураги;
  • 60 г мигдальних пелюсток;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. меду;
  • ¼ Ч. л. ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Сухофрукти замочити на 15 хвилин у чистій воді, потім дати рідини стекти і обсушити їх паперовими серветками.
  • Арахіс злегка обсмажити на сухій сковороді, курагу нарізати на четвертинки.
  • Тісто розділити на кілька частин і кожну розкотити в тонкий пласт, викласти на них сухофрукти.
  • Посипати курагу і родзинки горішками, полити медом.
  • Загорнути краї тіста і щільно притиснути його пальцями, щоб не розтікся мед.
  • Перекласти булочки на деко, застеленому пекарської папером.
  • Розігріти духовку до 180 градусів, випікати булочки, поки тісто не підніметься.
  • Збити глибокої тарілочці яйце і ванільний цукор.
  • Дістати булочки з духовки, обмазати кожну отриманої яєчною сумішшю і посипати мигдалевими пелюстками.
  • Запікати листкові булочки ще 20 хвилин при тій же температурі.