Булочки з дріжджового тіста в духовці
Дріжджове тісто не тільки добре піднімається, але також вважається самим слухняним серед найближчих конкурентів. З нього можна зробити випічку практично будь-якої форми, що дозволяє безмежно проявляти свою кулінарну фантазію. Для дійсно пишних і м’яких булочок дріжджі краще використовувати свіжі. Їх активізація займе трохи більше часу, але і випічка вийде смачніше.
Інгредієнти:
- 270 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 650 г борошна;
- 15 г свіжих дріжджів;
- 2 щіпки солі;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 2 яйця;
- 6 ст. л. цукру.
Спосіб приготування:
- Молоко підігріти, викласти в нього дріжджі і пів-ложки цукру, добре перемішати.
- Додати в опару 150 г борошна і ще раз перешкодити все віночком, залишити на 30 хвилин в теплому місці.
- Коли опара підійде, вбити в неї яйця і додати розм’якшене вершкове масло.
- Засипати туди ж ванільний цукор і цукор-пісок, поступово ввести муку.
- Замісити тісто для булочок, перекласти на стіл, присипаний борошном.
- Змастити тісто з усіх боків рослинним маслом і добре вимісити.
- Готове тісто перекласти в глибоку ємність, змащену маслом і накрити її рушником, знову поставити в тепло на півтори години.
- Розділити тісто на чотири частини і кожну розкотити в пласт шириною 1 див.
- За допомогою склянки вирізати з тіста однакові кружечки.
- Скласти кружечки купками по 3-4 штуки і згорнути їх у рулет.
- Кожен рулетик розрізати навпіл і виставити половинки вертикально на застелене папером деко.
- Залишити на 25 хвилин, потім запікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.