Тісто для булочок

Булочки з дріжджового тіста в духовці

Дріжджове тісто не тільки добре піднімається, але також вважається самим слухняним серед найближчих конкурентів. З нього можна зробити випічку практично будь-якої форми, що дозволяє безмежно проявляти свою кулінарну фантазію. Для дійсно пишних і м’яких булочок дріжджі краще використовувати свіжі. Їх активізація займе трохи більше часу, але і випічка вийде смачніше.
Інгредієнти:

  • 270 мл молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 650 г борошна;
  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 2 щіпки солі;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Молоко підігріти, викласти в нього дріжджі і пів-ложки цукру, добре перемішати.
  • Додати в опару 150 г борошна і ще раз перешкодити все віночком, залишити на 30 хвилин в теплому місці.
  • Коли опара підійде, вбити в неї яйця і додати розм’якшене вершкове масло.
  • Засипати туди ж ванільний цукор і цукор-пісок, поступово ввести муку.
  • Замісити тісто для булочок, перекласти на стіл, присипаний борошном.
  • Змастити тісто з усіх боків рослинним маслом і добре вимісити.
  • Готове тісто перекласти в глибоку ємність, змащену маслом і накрити її рушником, знову поставити в тепло на півтори години.
  • Розділити тісто на чотири частини і кожну розкотити в пласт шириною 1 див.
  • За допомогою склянки вирізати з тіста однакові кружечки.
  • Скласти кружечки купками по 3-4 штуки і згорнути їх у рулет.
  • Кожен рулетик розрізати навпіл і виставити половинки вертикально на застелене папером деко.
  • Залишити на 25 хвилин, потім запікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.