Здобне тісто для булочок на кефірі
Кулінари віддають перевагу саме сдобному тесту. Воно виходить дивно м’яким і ніжним, підходить для всіх видів випічки. Щоб не зіпсувати тісто в процесі приготування, важливо не «забити» його борошном. Якщо воно буде продовжувати липнути до рук у процесі замішування, потрібно просто додати трохи рослинного масла.
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру;
- 60 мл молока;
- 4 склянки борошна;
- 15 г свіжих дріжджів;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л. солі;
- 70 г вершкового масла;
- 1 склянку цукру.
Спосіб приготування:
- У миску висипати дріжджі і чайну ложку цукру, розтерти.
- Влити до дріжджам тепле молоко, перешкодити, додати 3 столові ложки борошна.
- Перемішати опару, накрити рушником і тримати в теплі півгодини.
- В окремому посуді змішати розм’якшене вершкове масло, кефір, цукор і яйця, збивати віночком до однорідності.
- В отриману суміш додати підійшла опару, перемішати і ввести муку.
- Замісити тісто, вимішувати руками 10-12 хвилин, потім перекласти в миску, змащену рослинним маслом.
- Поставити мисочку в тепле місце, через півтори години ще раз обім’яти і приготувати булочки.