Тісто для булочок

Здобне тісто для булочок на кефірі

Кулінари віддають перевагу саме сдобному тесту. Воно виходить дивно м’яким і ніжним, підходить для всіх видів випічки. Щоб не зіпсувати тісто в процесі приготування, важливо не «забити» його борошном. Якщо воно буде продовжувати липнути до рук у процесі замішування, потрібно просто додати трохи рослинного масла.
Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 60 мл молока;
  • 4 склянки борошна;
  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 70 г вершкового масла;
  • 1 склянку цукру.

Спосіб приготування:

  • У миску висипати дріжджі і чайну ложку цукру, розтерти.
  • Влити до дріжджам тепле молоко, перешкодити, додати 3 столові ложки борошна.
  • Перемішати опару, накрити рушником і тримати в теплі півгодини.
  • В окремому посуді змішати розм’якшене вершкове масло, кефір, цукор і яйця, збивати віночком до однорідності.
  • В отриману суміш додати підійшла опару, перемішати і ввести муку.
  • Замісити тісто, вимішувати руками 10-12 хвилин, потім перекласти в миску, змащену рослинним маслом.
  • Поставити мисочку в тепле місце, через півтори години ще раз обім’яти і приготувати булочки.