Суп з кролика

Суп з кролика з рисом для дітей

Навіть самі примхливі гурмани із задоволенням спробують суп з кролика. Дітки ніби відчувають на інтуїтивному рівні, що в цьому м’ясі міститься рекордна кількість корисних для зростаючого організму речовин. Крім того, суп з кролика – це ще і дуже ситне ласощі, так що одна тарілочка швидко вгамує голод навіть самого голодного дорослого. З рисом страва виходить дуже ніжним, м’ясо також добре розварюється і стає м’яким. Дієтологи рекомендують вводити цей супчик в дитячий раціон приблизно в 1 рік.
Інгредієнти:

  • 300 г м’яса кролика;
  • 1 цибулина;
  • 300 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. рису;
  • 20 г свіжої зелені;
  • 2,5 л води;
  • 10 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо кролика розділити на порційні шматочки, ретельно промити і викласти в каструльку.
  • Цибулю і моркву очистити, розрізати овочі на кілька великих частин і додати половину до кролятині.
  • У каструльку налити холодну, чисту воду, закип’ятити, потім злити.
  • Кролика залити новою порцією чистої води, варити на середньому вогні 60 хвилин.
  • Що залишився лук і моркву нарізати дрібними шматочками, картоплю подрібнити кубиками середнього розміру.
  • Додати до готового кролика картоплю, бульйон посолити і поперчити за смаком.
  • Рис ретельно промити в декількох водах і також висипати в каструльку.
  • На сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору.
  • Піджарку пересипати в каструлю з супом, добре перемішати всі інгредієнти.
  • Варити суп з кроликом і рисом ще 20 хвилин, потім посипати свіжою зеленню.