Суп з кролика з вермішеллю в мультиварці
Суп з кролика може бути як звичайним першим блюдом, так і вишуканим делікатесом. За цим рецептом можна робити дійсно оригінальне частування з кролятиною, яке гідно і ресторанного меню. При цьому можна скористатися допомогою своєї мультиварки, так що процес приготування стане ще простіше. Якщо режиму «Варка» у вашій моделі не передбачено, увімкніть «Суп» або «Гасіння».
Інгредієнти:
- 800 г м’яса кролика;
- 1 цибулина;
- 2 л води;
- 3 зубчики часнику;
- 1 болгарський перець;
- ½ Склянки білого сухого вина;
- 100 г зеленої стручкової квасолі;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 100 г вермішелі;
- 1 ч. л. сушеного базиліка;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Розрізати на шматки кролика, викласти в чашу мультиварки і залити зазначеною кількістю води.
- У режимі «Варка» готувати кролика 1 годину 30 хвилин, періодично знімаючи з бульйону пінку.
- Кролятину відокремити від кісточок і нарізати невеликими шматочками.
- Бульйон процідити в каструльку і поки відставити убік.
- Квасоля і болгарський перець нарізати соломкою, подрібнити часник і зелень.
- Нарізати цибулю кубиками, чашу мультиварки змастити оливковою олією і включити режим «Смаження».
- Обсмажити цибулю і часник 10 хвилин, потім вилити до них біле вино і дочекатися, поки половина рідини випарується.
- Залити назад в каструлю бульйон, додати туди ж болгарський перець і квасолю, сіль, перець і базилік.
- Готувати страву в режимі «Суп» 20 хвилин, додати кролятину і вермішель.
- Варити суп з кролика з вермішеллю ще 10 хвилин, потім прикрасити його зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати суп з кролика. Приємного апетиту!
Суп з кролика – це не тільки смачне, але і корисне перше блюдо, яке стане родзинкою домашнього меню. Воно значно відрізняється від інших подібних частувань, тому всі присутні за столом обов’язково помітять і оцінять новий кулінарний шедевр. Якщо ви ще не експериментували з таким м’ясом, то на всякий випадок ознайомтеся з деякими рекомендаціями, як приготувати суп з кролика:
- Якщо хочете, щоб суп з кролика був смачним і прозорим, обов’язково злийте першу порцію води відразу після закипання бульйону. Можна також постійно знімати пінку, а потім бульйон процідити, але це більш трудомістке;
- Оптимально підходить для супу тушка кролика вагою 1 кг або менше. Якщо кролик більш великий, його м’ясо, швидше за все, буде жорстким навіть після тривалої термічної обробки;
- Досвідчені кулінари рекомендують варити кролика тільки в емальованих або ж сталевих каструльках;
- Готовність кролика можна визначити, відокремивши м’ясо від кісточки. Якщо вийшло це зробити без будь-яких труднощів, можна сміливо додавати в бульйон інші інгредієнти для супу.