Смачний гороховий суп на курячому бульйоні
Гороховий суп на курячому бульйоні за своєю ситності складе гідну конкуренцію будь-якому другого блюда. Він ідеально підійде як для обіду, так і для вечері, надовго вгамує голод і викличе схвалення у всіх, допущених до дегустації. Щоб зробити його ще смачніше, можна додати в бульйон вже зварене куряче м’ясо або які-небудь копченості. Пюрировать їх не обов’язково.
Інгредієнти:
- 2 л курячого бульйону;
- 500 г гороху;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 4 картоплини;
- 1 зубчик часнику;
- Зелена цибуля;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Промити горох в декількох водах, викласти в каструльку і залити чистою холодною водою.
- Коли вода закипить, зняти піну і пересипати горох в друшляк, ще раз промити.
- Повернути горох в каструльку, залити бульйоном і знову закип’ятити.
- Овочі почистити і нарізати кубиками: цибулю і моркву – дрібними, картоплю – великими.
- На сковороду вилити олію, нагріти, обсмажити цибулю і моркву до м’якості.
- Отриману піджарку висипати в каструлю з горохом, додати картоплю.
- Варити суп на середньому вогні під закритою кришкою, поки горох і картопля не стануть м’якими.
- Суп посолити і поперчити, додати часник, пропущений через прес.
- З допомогою блендера перетворити вміст каструльки в пюре.
- Зелену цибулю дрібно порубати і посипати їм суп перед подачею на стіл.
Тепер ви знаєте, як готувати суп на курячому бульйоні. Приємного апетиту!
Суп на курячому бульйоні – це загальна назва безлічі різних і не схожих один на одного страв. Завдяки наваристою основі всі вони виходять насиченими, смачними і дуже ситними. Можна перепробувати не один десяток способів, як приготувати суп на курячому бульйоні, і для кожного з них знайдеться свій секрет ідеального смаку і консистенції:
- Щоб бульйон з курки вийшов прозорим, потрібно знімати з нього шум в процесі варіння. Також перед тим як готувати, м’ясо можна трохи обсмажити на сковороді.
- Для отримання жирної наваристого бульйону краще всього використовувати домашню курку, при цьому класти в каструлю всі частини птиці.
- Якщо згодом ви плануєте готувати суп-пюре, то бульйону має бути не більше 1,5 л, інакше суп вийде дуже рідким.
- Для більш насиченого кольору бульйону додайте в нього трохи куркуми.
- Щоб суп вийшов ще краще, цибулю і моркву перед додаванням в готовий бульйон обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.