Суп на курячому бульйоні

Вермішелевий грибний суп на курячому бульйоні

Курячий суп з сушеними грибами – це, мабуть, самий ароматний варіант першого страви, який тільки можна собі уявити. Його можна приготувати з будь-якими наповнювачами, але саме вермішель додасть супу особливу ніжну консистенцію. В рецепті також описано, як зварити дійсно смачний і наваристий бульйон з курки, доповнивши його овочами і спеціями.
Інгредієнти:

  • 600 г супового набору;
  • 3 л води;
  • 40 г сухих грибів;
  • 2 моркви;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 цибулини;
  • 2 см кореня імбиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 картоплини;
  • 2/3 склянки вермішелі;
  • 1 ч. л. перцю горошком;
  • 1 ст. л. куркуми;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Суповий набір і корінь імбиру викласти в каструльку.
  • Почистити овочі, додати до курки одну моркву і одну цибулину.
  • Туди ж засипати лаврові листочки і перець горошком, залити все водою.
  • Готувати бульйон на середньому вогні 20 хвилин, в кінці трохи посолити.
  • Гриби викласти в миску і залити теплою водою.
  • З готового бульйону вийняти овочі і спеції, м’ясо відокремити від кісток і подрібнити.
  • Повернути м’ясо в каструлю і продовжувати варіння ще 10 хвилин.
  • Що залишився лук і моркву нарізати дрібними кубиками і засипати в суп.
  • Додати гриби разом з водою, в якій вони настоювалися.
  • Варити суп 10 хвилин, потім викласти в загальну каструлю нарізаний брусочками картоплю.
  • Ще через 10 хвилин приправити страву куркумою і подрібненим часником, засипати вермішель.
  • Продовжувати приготування 10 хвилин, періодично перевіряючи картоплю на м’якість. При необхідності трохи збільшити час готування.