Вермішелевий грибний суп на курячому бульйоні
Курячий суп з сушеними грибами – це, мабуть, самий ароматний варіант першого страви, який тільки можна собі уявити. Його можна приготувати з будь-якими наповнювачами, але саме вермішель додасть супу особливу ніжну консистенцію. В рецепті також описано, як зварити дійсно смачний і наваристий бульйон з курки, доповнивши його овочами і спеціями.
Інгредієнти:
- 600 г супового набору;
- 3 л води;
- 40 г сухих грибів;
- 2 моркви;
- 2 лаврових листа;
- 2 цибулини;
- 2 см кореня імбиру;
- 3 зубчики часнику;
- 2 картоплини;
- 2/3 склянки вермішелі;
- 1 ч. л. перцю горошком;
- 1 ст. л. куркуми;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Суповий набір і корінь імбиру викласти в каструльку.
- Почистити овочі, додати до курки одну моркву і одну цибулину.
- Туди ж засипати лаврові листочки і перець горошком, залити все водою.
- Готувати бульйон на середньому вогні 20 хвилин, в кінці трохи посолити.
- Гриби викласти в миску і залити теплою водою.
- З готового бульйону вийняти овочі і спеції, м’ясо відокремити від кісток і подрібнити.
- Повернути м’ясо в каструлю і продовжувати варіння ще 10 хвилин.
- Що залишився лук і моркву нарізати дрібними кубиками і засипати в суп.
- Додати гриби разом з водою, в якій вони настоювалися.
- Варити суп 10 хвилин, потім викласти в загальну каструлю нарізаний брусочками картоплю.
- Ще через 10 хвилин приправити страву куркумою і подрібненим часником, засипати вермішель.
- Продовжувати приготування 10 хвилин, періодично перевіряючи картоплю на м’якість. При необхідності трохи збільшити час готування.