Стегенця в мультиварці

Качині стегенця з картоплею в мультиварці

Качині ніжки не так часто з’являються в домашньому меню, тому кожне блюдо з ними має бути цікавим і незвичайним. Оскільки таке м’ясо саме по собі не дуже соковите, найкраще гасити його з додаванням маринаду або соусу. Також знадобляться ароматні приправи і оригінальний гарнір. Все це зібрано разом в одному рецепті – залишилося лише правильно запрограмувати свою мультиварку і чекати смачний делікатес з качиними стегенцями!
Інгредієнти:

  • 4 качині ніжки;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • ½ Ст. л. меленого імбиру;
  • 4 зубчики часнику;
  • ½ Цибулини;
  • 600 г молодої картоплі;
  • 200 г молодого гороху;
  • ½ Ч. л. кориці;
  • 1 морква;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити качині стегенця і при необхідності видалити залишки пір’я.
  • Змішати імбир, соєвий соус, пропущений через прес часник, рідкий мед і корицю.
  • В маринад додати сіль і чорний перець за смаком, нагріти отриману суміш на водяній бані.
  • Соус остудити, вилити його поверх качиних стегенець і добре перемішати.
  • Поставити миску з стегенцями на 6 годин в холодильник.
  • Мультиварку нагріти в режимі «Смаження», змастити олією.
  • Обсмажувати качині стегенця в мультиварці до золотистого кольору з усіх сторін (15-20 хвилин).
  • Стегенця перекласти на тарілку і полити в мультиварці жирком.
  • Подрібнити цибулю і моркву, обсмажити їх 10 хвилин в тому ж режимі, потім знову додати стегенця.
  • Додати нарізану кубиками картоплю і горох, полити все маринадом.
  • При бажанні трохи досолити овочі, вилити в чашу мультиварки півсклянки кип’яченої води.
  • Готувати качині стегенця з картоплею і горохом 1 годину в режимі «Гасіння».

Тепер ви знаєте, як готувати стегенця в мультиварці. Приємного апетиту!
Стегенця в мультиварці – це справжній подарунок для домогосподарок, адже їх можна приготувати з мінімальними тимчасовими витратами. При цьому таке блюдо ще й сприятливо позначиться на сімейному бюджеті – всі продукти доступні і недорогі. Щоб самостійно оцінити всі переваги такого ласощі, потрібно обов’язково запам’ятати, як приготувати стегенця в мультиварці, і в цьому допоможуть наступні нотатки:

  • Курячі стегенця в маринаді досить витримати 20-30 хвилин, а от качині краще всього залишити маринуватися на всю ніч у холодильнику;
  • Якщо є бажання отримати рум’яну скоринку у стегенець, то перед тим як гасити, їх потрібно хоча б трохи обсмажити в режимі «Випічка» або «Смаження»;
  • Клапан мультиварки під час приготування стегенець краще тримати відкритим;
  • Для приготування дієтичного варіанти стегенець в мультиварці з них потрібно буде зняти шкірку. Саме в ній міститься найбільше калорій і холестерину.