Стегенця в мультиварці

Смажені курячі стегенця в мультиварці

Частіше курячі стегенця в мультиварці тушкують з овочами, соусом або гарніром. Тим не менше можна їх і обсмажити, якщо хочеться отримати апетитну золотисту скориночку. Вийде нітрохи не гірше, ніж на сковороді або в духовці! При цьому перевернути курячі стегенця в мультиварці потрібно буде всього лише один раз, що заощадить масу часу. У цьому рецепті до м’яса додають яблучка, щоб зробити його більш соковитим і ароматним. Також під час смаження можна приготувати гарнір на пару, скориставшись спеціальною насадкою і виклавши на неї картоплю у фользі.
Інгредієнти:

  • 3 стегенця;
  • 1 яблуко;
  • 200 г майонезу;
  • ½ Ст. л. карі;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Майонез перекласти в глибоку миску, додати до нього карі, чорний мелений перець і подрібнений часник.
  • Стегенця ретельно промити, обсушити і натерти сіллю (приблизно по дрібці на один стегенце).
  • Перемішати курячі стегенця з соусом з приправ і майонезу, залишити на 15-20 хвилин.
  • Чашу мультиварки змастити олією і викласти в неї стегенця так, щоб вони всі лежали на дні.
  • Яблуко нарізати невеликими кубиками і посипати ними курочку.
  • Включити режим «Випічка» на 50 хвилин і готувати страву під закритою кришкою.
  • Через 25 хвилин перевернути курячі стегенця на іншу сторону.