Смажені кабачки

Кабачки смажені з помідорами і сиром

Фото смажених кабачків з помідорами і сиром

Відмінний варіант для прикраси столу, або ж просто для легкого перекусу. Кабачки служать ідеальною основою для такого соусу. Кріп можна замінити петрушкою, або додати їх разом.
Інгредієнти:

  • 400 г кабачка;
  • 200 г сиру;
  • 2 помідори;
  • 8 ст. л. майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Кабачки поділити на кружечки, скласти в глибоку миску.
  • Посолити вміст миски і добре перешкодити.
  • Натерти сир, подрібнити часник і зелень.
  • Помідори нарізати дрібними кубиками.
  • Змішати в одній тарілці помідори, зелень, сир, часник і майонез.
  • Підготовлені кабачки викласти на розігріту сковороду і смажити по 2-3 хвилини з кожного боку;
  • На кожен кружечок смаженого кабачка покласти за смаком помідорно-сирної начинки.

Тепер ви знаєте, як готувати смажені кабачки. Приємного апетиту!
Смажені кабачки – сама проста у приготуванні закуска, яка при цьому може стати найпопулярнішим блюдом на столі. Залежно від кляру, способу смаження соусу, страва може приймати самі різноманітні смакові відтінки. Як приготувати смажені кабачки, щоб догодити всім учасникам трапези, підкажуть наступні корисні рекомендації:

  • Якщо ви хочете відчувати смак кабачка, занадто тонко його різати не варто, інакше овоч перетвориться в угольки. Ідеальна товщина – 2 мм;
  • Знімати шкірку перед тим, як готувати, зовсім не обов’язково. Під час смаження вона розм’якшиться, а от без неї вони можуть втратити форму;
  • Кабачки готуються дуже швидко, тому точного часу обсмажування не передбачено. Краще орієнтуватися по золотистого кольору овочів;
  • Чим більше розігріта сковорода, тим швидше відбувається процес смаження. Важливо уважно стежити за кабачками, щоб вони згоріли;
  • Щоб кабачки не дали зайвої вологи і смаження не перетворилася на гасіння, краще попередньо їх посолити і залишити в такому вигляді на 20 хвилин.