Смажені кабачки

Кабачки смажені в клярі з часником

Фото смажених кабачків в клярі з часником

Просте, дієтичне і смачне блюдо. Добре підійде у вигляді закуски навіть для пісного столу. При бажанні замість майонезу можна взяти рослинне масло. Якщо порізати кабачки дуже тонко, вони смажаться у вигляді овочевих чіпсів.
Інгредієнти:

  • 1 кабачок;
  • 50 г борошна;
  • 40 г майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 щіпки солі;
  • 2 щіпки чорного перцю.

Спосіб приготування:

  • Нарізати кабачки кружечками по 2 мм в товщину.
  • Кожен кружечок трохи посолити і поперчити.
  • Розігріти сковороду, додати рослинне масло.
  • Вмочати шматочки кабачка в борошно і відразу відправляти на сковорідку.
  • Обсмажити до золотистої скоринки з обох сторін.
  • Часник подрібнити, додати майонез, сіль і перець, перемішати.
  • Викладати кабачки шарами, перемазуючи їх часниковим соусом.