Сирний пудинг

Дієтичний сирний пудинг в мультиварці

Пудинг із знежиреним сиром можна дозволити собі під час посту або дієти. Також він стане приємним різноманітністю при захворюваннях, що вимагають суворо дотримуватися простого меню (наприклад, при панкреатиті). Готується десерт швидко і просто, особливо за допомогою мультиварки редмонд.
Інгредієнти:

  • Знежирений сир – 500 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Манна крупа – 1 склянка;
  • Кефір – 2 / 3 склянки;
  • Сода (гашена) – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  • Манну крупу залити кефір, дати настоятися 15 хвилин.
  • Розділити білки і жовтки.
  • Збити в пишну піну білки з додаванням солі.
  • Подрібнити в блендері сир, додати цукор, ванільний цукор і жовтки.
  • Соду погасити оцтом і вилити до сиру.
  • Ввести манку, добре все перемішати.
  • Додати збиті білки і ретельно вимісити тісто, рухаючи ложкою знизу-вгору.
  • Змастити каструльку мультиварки маслом, встановити режим «Випічка» на 60 хвилин.
  • Перелити тісто в каструлю, закрити кришку і випікати до сигналу.

Тепер ви знаєте, як готувати сирний пудинг. Приємного апетиту!
Сирний пудинг поєднує в собі ніжний смак, простий спосіб приготування і користь входять до складу інгредієнтів. Такий десерт можна сміливо давати дітям, тим самим привчаючи їх до молочних продуктів. Щоб дізнатися, як зробити сирний пудинг улюбленим ласощами всіх домочадців, потрібен не тільки правильний рецепт, але і декілька додаткових рекомендацій:

  • Чим краще ви подрібніть сир перед готуванням, тим легшим буде пудинг;
  • Краще всього для пудингу взяти невеликі високі форми;
  • Між тестом і краєм борту повинно залишатися ще 2/3 глибини формочки;
  • Білки з жовтками краще збити окремо, тоді пудинг вийде більш пишним;
  • Знизити калорійність пудингу можна за рахунок знежиреного сиру. Кількість цукру краще не зменшувати.