Сирний пудинг

Сирний пудинг з манкою в духовці

Цей повітряний сирний пудинг буквально тане в роті і ідеально підходить на роль випічки до чаю. Краще всього використовувати для його приготування домашній сир (чим свіже, тим краще). Перед тим, як випікати пудинг, форму можна застелити фольгою, тоді він буде більш соковитим.
Інгредієнти:

  • Сир – 500 г;
  • Манна крупа – 3 ст. л.;
  • Молоко – 125 мл;
  • Цукор – 100 г;
  • Вершкове масло – 3 ст. л.;
  • Родзинки – ½ склянки;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Лимон (цедра) – 1 шт.;
  • Ванілін – 1 щіпка.

Спосіб приготування:

  • Сир викласти на тарілку і ретельно розтерти виделкою.
  • Манну крупу висипати в окрему миску, залити молоком кімнатної температури.
  • Залишити манку набухати на 15 хвилин.
  • Масло також нагріти до кімнатної температури, змішати з яйцями і збити.
  • В одній посуді з’єднати манку, сир і масляну масу.
  • Засипати ванілін і цукор, добре перемішати.
  • Ізюм залити водою на 15 хвилин, додати в тісто.
  • Натерти цедру лимона на дрібній тертці, змішати з іншими інгредієнтами.
  • Змастити форму для випічки вершковим маслом і викласти тісто для пудингу.
  • Випікати при 190 градусах 20 хвилин.