Шифоновий бісквіт

Ванільний шифоновий бісквіт в мультиварці

Шифоновий бісквіт можна приготувати і за відносно простому рецептом. Він вийде дуже м’яким і пухким і смачним. Незалежно від того, який десерт ви з ним плануєте робити, тесту анітрохи не зашкодить кілька щіпок ванілі. Вона надає випічці приголомшливо апетитний аромат, перед яким неможливо встояти.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 2 ч. л. ванілі;
  • ¼ Склянки рослинного масла;
  • 3 яйця;
  • 1/3 склянки води;
  • ¼ Ч. л. лимонної кислоти;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • ¼ Склянки цукру.

Спосіб приготування:

  • У глибокій мисці з’єднати цукор, борошно, розпушувач, ваніль і сіль.
  • Відокремити жовтки від білків, у сухих інгредієнтів зробити ямку і викласти туди жовтки.
  • Туди ж влити воду і рослинне масло, все перемішати до однорідності.
  • В окремому посуді збити білки з додаванням лимонної кислоти, додати їх у тісто.
  • Каструлю мультиварки змастити вершковим маслом, перелити в неї готове тісто.
  • В режимі «Випічка» готувати шифоновий бісквіт 80 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати шифоновий бісквіт. Приємного апетиту!
Шифоновий бісквіт – це приголомшливо соковиті і м’які коржі, без яких важко собі уявити безліч улюблених тортів і тістечок. Зробити таке ласощі в домашніх умовах не складе особливої праці, а результат буде вигідно відрізнятися від будь-яких інших коржів. Кілька простих порад, як приготувати шифоновий бісквіт, допоможуть вдало впоратися з черговим кулінарним експериментом:

  • У шифоновий бісквіт краще не додавати домашні яйця – вони зроблять готові коржі жовтуватими. А ось з магазинними бісквіт вийде красивого білого кольору;
  • Пишність бісквіта багато в чому залежить від того, наскільки добре будуть збиті білки. Їх потрібно збивати в сухий скляному або пластиковому посуді, починаючи з повільних обертів міксера і закінчуючи на самій високій швидкості;
  • Перевірити готовність бісквіта можна двома способами: за допомогою сірника або зубочистки проткнути тісто і переконатися, що паличка залишилася сухою або ж натиснути рукою на верхівку коржа – якщо вм’ятина швидко зникла, то випічка готова.