Ванільний шифоновий бісквіт в мультиварці
Шифоновий бісквіт можна приготувати і за відносно простому рецептом. Він вийде дуже м’яким і пухким і смачним. Незалежно від того, який десерт ви з ним плануєте робити, тесту анітрохи не зашкодить кілька щіпок ванілі. Вона надає випічці приголомшливо апетитний аромат, перед яким неможливо встояти.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 2 ч. л. ванілі;
- ¼ Склянки рослинного масла;
- 3 яйця;
- 1/3 склянки води;
- ¼ Ч. л. лимонної кислоти;
- ½ Ч. л. солі;
- 2 ч. л. розпушувача;
- ¼ Склянки цукру.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці з’єднати цукор, борошно, розпушувач, ваніль і сіль.
- Відокремити жовтки від білків, у сухих інгредієнтів зробити ямку і викласти туди жовтки.
- Туди ж влити воду і рослинне масло, все перемішати до однорідності.
- В окремому посуді збити білки з додаванням лимонної кислоти, додати їх у тісто.
- Каструлю мультиварки змастити вершковим маслом, перелити в неї готове тісто.
- В режимі «Випічка» готувати шифоновий бісквіт 80 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати шифоновий бісквіт. Приємного апетиту!
Шифоновий бісквіт – це приголомшливо соковиті і м’які коржі, без яких важко собі уявити безліч улюблених тортів і тістечок. Зробити таке ласощі в домашніх умовах не складе особливої праці, а результат буде вигідно відрізнятися від будь-яких інших коржів. Кілька простих порад, як приготувати шифоновий бісквіт, допоможуть вдало впоратися з черговим кулінарним експериментом:
- У шифоновий бісквіт краще не додавати домашні яйця – вони зроблять готові коржі жовтуватими. А ось з магазинними бісквіт вийде красивого білого кольору;
- Пишність бісквіта багато в чому залежить від того, наскільки добре будуть збиті білки. Їх потрібно збивати в сухий скляному або пластиковому посуді, починаючи з повільних обертів міксера і закінчуючи на самій високій швидкості;
- Перевірити готовність бісквіта можна двома способами: за допомогою сірника або зубочистки проткнути тісто і переконатися, що паличка залишилася сухою або ж натиснути рукою на верхівку коржа – якщо вм’ятина швидко зникла, то випічка готова.