Шифоновий бісквіт

Шоколадний шифоновий бісквіт з вишнею

Шифоновий бісквіт, приготований з додаванням какао та з начинкою з вишні – це домашній десерт, який дасть фору всім вишуканим стравам з професійної кондитерської. Смак цих ласощів не схожий ні на що інше, при цьому його доповнюють нотки гіркого шоколаду, що робить десерт ще цікавіше. Якщо дегустувати готову страву планується в дорослій компанії, то перед тим як готувати тортик, можна замочити вишню в невеликій кількості коньяку. Легкі «п’яні» нотки підкреслять смак бісквіта і начинки.
Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 225 г цукру;
  • 60 г какао;
  • 10 г розпушувача;
  • 175 мл води;
  • 1 ч. л. соди;
  • 125 мл рослинного масла;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 500 мл вершків;
  • 500 р вишні;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 8 яєць;
  • 2 ст. л. тростинного цукру;
  • 150 г цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • У каструльці змішати воду і какао-порошок, закип’ятити.
  • Відразу ж після закипання зняти каструльку з вогню і дати отриманої суміші трохи охолонути.
  • В окремому посуді до білого кольору збивати 180 г цукру з жовтками від 4-х яєць.
  • До жовтків і цукру додати рослинне масло і готове какао.
  • З’єднати між собою всі сухі інгредієнти для шифонової бісквіта: борошно, сіль, розпушувач і соду.
  • Отриману суміш поступово ввести до рідких інгредієнтів, замісити тісто.
  • У глибоку суху миску викласти білки від 8 яєць і додати до них цукор, що залишився.
  • Збити білки до високих піків і додати їх у тісто.
  • Перелити готове тісто у форму для випічки, не змащуючи її олією.
  • Випікати бісквіт при 180 градусах 40 хвилин, перевіряти готовність дерев’яною шпажкою.
  • Дочекатися, коли бісквіт охолоне, і дістати його з форми.
  • Акуратно зрізати верхівку отриманого «пирога» і з допомогою ложки дістати м’якоть, залишивши «горщик» з тіста.
  • М’якоть порвати руками або нарізати дрібними кубиками, змішати її з вишнею.
  • Ретельно збити 400 мл вершків з додаванням цукрової пудри і викласти їх в начинку, перемішати.
  • Крихти бісквіта, вишню і збиті вершки перекласти всередину «горщика» і накрити зрізаною раніше верхівкою.
  • Залишити тортик в холодильнику на 3 години.
  • Вершки вилити в каструльку, додати до них цукор і закип’ятити.
  • Прибрати вершки з вогню і розтопити в них шоколад, попередньо розламавши його на невеликі шматочки.
  • В глазур додати вершкове масло, все розмішати і охолодити.
  • Полити торт з шифоновою бісквітом і вишнею шоколадною глазур’ю і тримати десерт в холодильнику ще 45 хвилин.