Щі зі свіжої капусти

Пісні грибні щі зі свіжої капусти

Ідеальне блюдо для переконаних вегетаріанців, або тих, хто дотримується посту. Незважаючи на відсутність м’яса, суп виходить насиченим, ситним і приємним на смак. Гриби додадуть життєвої енергії, а свіжі овочі наповнять організм вітамінів коктейлем.
Інгредієнти:

  • Капуста (свіжа) – ½ качана;
  • Морква – 1шт;
  • Гриби (за смаком) – 300г;
  • Цибуля – 1шт;
  • Картопля – 2шт;
  • Пісне масло – 2ст.л.;
  • Вода – 1,5 л;
  • Спеції: сіль.

Як приготувати грибні щі з свіжої капусти:
1. Почистити овочі, подрібнити цибулю, натерти моркву, картоплю нарізати кубиками, а капусту – соломкою;
2. Цибулю і моркву обсмажити на соняшниковій олії до появи золотистого відтінку;
3. Гриби відварити, потім викласти їх на загальну сковорідку;
4. Накрити сковороду кришкою і тушкувати овочі 15 хвилин;
5. Воду вилити в каструлю і закип’ятити, посолити, додати картоплю і капусту;
6. Через 20 хвилин додати всі інші продукти, накрити кришкою і варити стільки ж;
7. Зняти каструлю з вогню і дати щам настоятися протягом 15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати щі з свіжої капусти. Приємного апетиту!
Щі зі свіжої капусти – обов’язкова складова справжнього російського обіду. Ними можна легко задовольнити смаки всієї родини, незалежно від віку і гастрономічних переконань. Приготування щів – процес нескладний, але вимагає дотримання декількох простих рекомендацій:

  • Щоб овочі зберегли максимальну кількість корисних речовин і не втратили аромат, перед тим, як варити, їх краще обсмажити;
  • Для щів підійдуть як свіжі, так і сушені або заморожені гриби;
  • Свіжу капусту краще потримати 3 хвилини в окропі або над парою, щоб вона втратила притаманну їй гіркоту;
  • Щі краще всього готувати на маленькому вогні і при слабкому кипінні;
  • Ідеальним доповненням до щам зі свіжої капусти стануть пиріжки з сиром або ватрушки.