Смачні курячі щі зі свіжої капусти
Простий і в той же час оригінальний рецепт наваристих щів. Бульйон з курки надає страві ще більше корисних властивостей і робить його незамінним під час зимових холодів або в період авітамінозу. Варити такий суп можна хоч кожен день, додаючи нові продукти за власним смаком.
Інгредієнти:
- Курячі ніжки – 2шт;
- Картопля – 5 шт;
- Капуста – 300г;
- Цибуля – 1шт;
- Морква – 1шт;
- Помідор – 1шт;
- Перець болгарський –1шт;
- Зелений горошок;
- Лавровий лист;
- Спеції: сіль, перець.
Як приготувати курячі щі з свіжої капусти:
1. Курячі стегенця промити, залити водою і варити близько півгодини;
2. Зняти з курки шкіру, відділити м’ясо від кісток і нарізати невеликими шматочками;
3. Картоплю почистити, нарізати кубиками і додати в готовий бульйон;
4. Нашаткувати капусту, нарізати кубиками помідор і додати в каструлю;
5. Висипати в бульйон зелений горошок (за смаком);
6. Моркву натерти на крупній тертці, нарізати тонкими невеликими шматочками цибулю і болгарський перець;
7. Розігріти сковороду, додати олію і обсмажувати овочі на середньому вогні;
8. У бульйон висипати піджарку і подрібнену курятину;
9. Посолити, поперчити, варити 10 хвилин;
10. Через 5 хвилин додати перець горошком і лавровий лист.