Шарлотка з бананами і ківі в мультиварці
Такий тропічний десерт обов’язково оцінять навіть найвибагливіші гості. При цьому готується він нітрохи не складніше класичної шарлотки з яблуками. В мультиварці шарлотка буде рум’яної і зверху, і з боків, що виглядає дуже красиво і апетитно. Оскільки обрані фрукти самі по собі володіють приголомшливим запахом, ніякі додаткові ароматизатори використовувати не рекомендується.
Інгредієнти:
- 4 ківі;
- 2 банана;
- 5 яєць;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- 20 г маргарину.
Спосіб приготування:
- Розбити яйця в глибоку суху мисочку і висипати до них цукор.
- Збивати яйця з цукром до пишної білої піни.
- Постійно помішуючи тісто ввести в нього просіяне борошно.
- Очистити фрукти і нарізати їх середніми кубиками.
- Змішати ківі і банани з рідким тістом.
- Каструлю мультиварки змастити маргарином і вилити в неї тісто з фруктами.
- Закрити кришку, включити режим «Випічка» на 65 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати шарлотку з бананами. Приємного апетиту!
Шарлотка з бананами – ніжний ароматний десерт, який готується за лічені хвилини. Він входить в розділ тих солодких страв, які можна зробити н швидку руку, коли гості вже на порозі. При цьому, як приготувати шарлотку з бананами, з першого разу розбереться навіть починаюча господиня, і в цьому їй допоможуть наступні кулінарні нотатки:
- Замість розпушувача для тіста можете використовувати харчову соду, гашену лимонною кислотою або оцтом;
- Перед тим, як готувати шарлотку з бананами, відокремте білки від жовтків і збийте їх в окремих мисочках. До жовтків додати весь цукор, а до білків – маленьку щіпку солі. Так ваш пиріг буде ще більш пишним;
- Краще всього для шарлотки взяти трохи недозрілі банани. Так фрукти краще збережуть форму в процесі випічки. Також намагайтеся не різати їх занадто тонкими шматочками;
- Збивати яйця для бісквіта потрібно в скляному або керамічному посуді. Перед цим треба ретельно протерти рушником, щоб на ній не було зайвої вологи;
- Якщо ви вирішили додати банани в саме тісто, то верх пирога можна прикрасити цукровою пудрою або глазур’ю, а також свіжими фруктами, горіхами тощо;
- Щоб тісто краще піднялося, запікайте шарлотку 4-5 хвилин при максимальній температурі, а лише потім знижуйте її до 170-180 градусів.