Шарлотка з яблуками та бананами і в духовці
Цей рецепт шарлотки стане приємним різноманітністю для тих, хто вже далеко не перший раз балує домочадців подібної випічкою. Тісто для пирога буде неймовірно ніжним і ароматним, а соковита начинка з бананів і яблук стане головною родзинкою десерту. Щоб яблука не потемніли, поки чекають свого додавання в шарлотку, можете полити їх невеликою кількістю лимонного соку. При бажанні можна зменшити кількість меду і цукру, якщо ви не хочете, щоб пиріг був дуже солодким.
Інгредієнти:
- 2 банана;
- 5 яблук;
- 1 склянка цукру;
- 5 яєць;
- 2 ст. л. меду;
- 1 склянка борошна;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- ½ Ч. л. кориці;
- 1 щіпка ванілі;
- 70 мл молока;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- ½ Ч. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
- Розділити яйця на білки і жовтки.
- Жовтки збити з цукром, потім знову з’єднати їх з білками.
- В отриману масу висипати корицю, ваніль і розпушувач, перемішати.
- Влити туди ж рослинне масло і поступово ввести муку.
- Додати в тісто молоко, ще раз ретельно перемішати.
- Банани і яблука нарізати скибочками, перемішати з медом.
- Змастити форму для випічки вершковим маслом і викласти на дно начинку (фрукти).
- Зверху вилити бісквітне тісто, розрівняти.
- Готувати шарлотку 35 хвилин при 180 градусах.