Шарлотка з бананами

Шарлотка з яблуками та бананами і в духовці

Цей рецепт шарлотки стане приємним різноманітністю для тих, хто вже далеко не перший раз балує домочадців подібної випічкою. Тісто для пирога буде неймовірно ніжним і ароматним, а соковита начинка з бананів і яблук стане головною родзинкою десерту. Щоб яблука не потемніли, поки чекають свого додавання в шарлотку, можете полити їх невеликою кількістю лимонного соку. При бажанні можна зменшити кількість меду і цукру, якщо ви не хочете, щоб пиріг був дуже солодким.
Інгредієнти:

  • 2 банана;
  • 5 яблук;
  • 1 склянка цукру;
  • 5 яєць;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • ½ Ч. л. кориці;
  • 1 щіпка ванілі;
  • 70 мл молока;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • ½ Ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Розділити яйця на білки і жовтки.
  • Жовтки збити з цукром, потім знову з’єднати їх з білками.
  • В отриману масу висипати корицю, ваніль і розпушувач, перемішати.
  • Влити туди ж рослинне масло і поступово ввести муку.
  • Додати в тісто молоко, ще раз ретельно перемішати.
  • Банани і яблука нарізати скибочками, перемішати з медом.
  • Змастити форму для випічки вершковим маслом і викласти на дно начинку (фрукти).
  • Зверху вилити бісквітне тісто, розрівняти.
  • Готувати шарлотку 35 хвилин при 180 градусах.