Листковий салат з вареної курячої печінки
Листкові салати завжди виглядають виграшно на столі навіть без якогось особливого оформлення. У цьому рецепті головне не жаліти лука – він дуже добре поєднується з вареної печінкою і прикрашає собою загальний смак страви. При бажанні морква також можна трохи обсмажити.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 6 яєць;
- 300 г маринованих огірків;
- 4 моркви;
- 5 цибулин;
- 200 г майонезу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Печінку промити і варити в підсоленій воді 15 хвилин.
- Моркву і яйця відварити, почистити і натерти на тертці в різні ємності.
- Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю також порізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору.
- Варену печінку натерти на крупній тертці і викласти в салатницю.
- Укласти інші інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом.
- Послідовність шарів: цибуля, огірки, морква, яйця.
- Зверху салат також змастити майонезом і прикрасити за смаком.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з курячою печінкою. Приємного апетиту!
Салат з курячою печінкою – це ситна і корисна страва, багате не тільки смаковими відтінками, але і вітамінами. Такі ласощі можна часто зустріти в ресторанних меню, але і повторити його будинку не складе праці. Досить скористатися рекомендаціями від професіоналів, і салат з курячою печінкою вийде не гірше, ніж на фото в кулінарних журналах:
- Перед тим, як готувати печінку, її потрібно очистити від плівок і жовчних проток;
- Свіжа куряча печінка відрізняється однорідним коричневим кольором з легким бордовим відтінком. Поверхня печінки при цьому повинна бути гладкою і блискучою;
- Смажена печінка готова, якщо при проколі видно рожеву серединку і прозорий сік. Важливо не перепечеться печінка, інакше вона почне гірчити;
- Куряча печінка сама по собі досить ніжна, тому вимочувати її перед приготуванням салату не варто;
- Для гарячого салату краще заздалегідь підготувати всі інгредієнти і швидко з’єднати їх в салатниці, щоб печінка не встигла охолонути.