Салат «Столичний»

Смачний салат «Столичний» з яловичиною

Відварне м’ясо в цьому салаті вигідно підкреслюють свіжі овочі та зелень. Яловичину краще вибрати без жиру, м’яку і соковиту. Перед приготуванням з неї необхідно видалити плівку. При бажанні салат можна викласти на блюдо шарами, помістивши м’ясо в самий низ, далі додавши цибулю, картоплю, моркву, яйця, зелена цибуля, помідори і горошок. У цьому випадку майонезу може знадобиться трохи більше.
Інгредієнти:

  • 400 г молодої яловичини;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 3 яйця;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 1 пучок свіжої зелені (кріп, петрушка);
  • 280 г майонезу;
  • 3 помідори;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Яловичину відварити до готовності в підсоленій воді.
  • Нарізати варене м’ясо поперек волокон невеликими шматочками
  • Відварити картоплю, моркву і яйця, почистити і нарізати кубиками.
  • Цибулю, зелену цибулю, зелень і помідори подрібнити так само, як і попередні інгредієнти.
  • Банку з горошком відкрити, злити рідину.
  • З’єднати всі продукти в одній тарілці, посолити і поперчити.
  • Заправити салат майонезом, добре перемішати і дати трохи настоятися.

Тепер ви знаєте, як готувати салат «Столичний». Приємного апетиту!
Салат «Столичний» ‒ це головний конкурент листкових салатів на святковому столі. У ньому поєднуються яйця, м’ясо, свіжі і варені овочі, що робить страву максимально ситним і дуже смачним. Немає нічого складного в тому, як приготувати салат «Столичний», особливо якщо знати деякі тонкощі цього процесу:

  • Всі інгредієнти для «Столичного» салату повинні бути порізані шматочками приблизно однакового розміру;
  • Овочі краще відварити в мундирі, щоб вони зберегли більше смаку та аромату;
  • Продукти краще підготувати заздалегідь, щоб додати їх в салат вже остиглими;
  • Огірки для салату можна взяти не тільки мариновані, але також солоні або свіжі;
  • Якщо ви вирішили викласти салат шарами, обов’язково змащуйте кожен з них більшою кількістю майонезу;
  • Додавати сіль в салат або ні, треба вирішувати в залежності від рецепту. Якщо в ньому вже присутні солоні інгредієнти, можна обійтися без цього продукту.