Салат «Столичний»

Класичний салат «Столичний» з куркою

«Столичний» найпростіше приготувати саме з куркою. Вона швидко вариться, добре поєднується з іншими інгредієнтами, та й коштує дешевше інших видів м’яса. У класичному рецепті обов’язково потрібно використовувати жирний майонез, але, якщо захочеться знизити калорійність страви, можна замінити його більш легким. Так само можна вчинити і зі сметаною.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 4 маринованих огірка;
  • 4 яйця;
  • 2 моркви;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 2 цибулини;
  • 4 картоплини;
  • 170 г сметани;
  • 200 г майонезу;
  • 1 болгарський перець;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити яйця, м’ясо, моркву і картоплю до готовності.
  • Нарізати кубиками болгарський перець, цибуля і огірки.
  • Всі відварені інгредієнти також дрібно нашаткувати.
  • Викласти підготовлені продукти в салатницю, додати зелений горошок.
  • Заправити салат сметаною і майонезом, посолити і поперчити за смаком.