Салат «Шапка Мономаха»

Оригінальний салат «Шапка Мономаха» з гранатом

У цьому салаті зібрано дуже багато найрізноманітніших інгредієнтів. Вони відрізняються і за смаком, і по консистенції, і за кольором. Це дозволяє отримати дуже яскраве і цікаве блюдо, яке до того ж, буде оформлено у вигляді цієї шапки Мономаха! Солити і перчити всі інгредієнти потрібно лише злегка, адже в салаті їх смаки перемішаються, їм може вийти перебір зі спеціями.
Інгредієнти:

  • 300 г яловичини;
  • 4 яйця;
  • 1 буряк;
  • 4 картоплини;
  • 150 г твердого сиру;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 1 гранат;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. зелені петрушки;
  • 1 ст. л. зеленого горошку;
  • 1 морква;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити яловичину в підсоленій воді, потім нарізати дрібною соломкою.
  • Відварити в мундирі буряк і картоплю, почистити і натерти їх на крупній тертці в різні тарілочки.
  • Окремо зварити круто яйця, остудити, розділити на жовтки і білки.
  • Дрібно нарізати жовтки, а білки і твердий сир натерти на дрібній тертці (все в різні ємності).
  • Моркву очистити і також натерти на тертці в сирому вигляді.
  • Волоські горішки викласти в чашу блендера і подрібнити до невеликих шматочків (не в крихту).
  • Дрібно порубати ножем часник і зелень.
  • Кожен з підготовлених інгредієнтів змішати з невеликою кількістю майонезу, а також додати до них сіль і перець за смаком.
  • Сформувати салат «Шапка Мономаха» на блюді для подачі, використовуючи інгредієнти в наступному порядку: половина вареної картоплі, буряк з половиною часнику і волоських горішків, половина твердого сиру і половина вареної яловичини.
  • Далі викласти половину зелені і яєчні жовтки, моркву з часником, волоські горішки з сиром.
  • Додати залишився м’ясо, а зверху – ще половину нарубаної зелені.
  • Покрити покладений салат шарами відварною картоплею зверху і з боків, повністю закривши інші інгредієнти.
  • Змочити руки у воді, акуратно надати салату форму шапки.
  • Змастити всю поверхню салату тонким шаром майонезу, зверху висипати яєчні білки.
  • Фарбувати салат гранатовими зернами і горошком, як показано на фото, зверху розмістити «корону» з вареного яйця або червоною цибулини.