Салат «Дамський каприз» з мовою
Цей салат важко назвати жіночим стравою, з точки зору його калорійності. Тим не менш, багатий склад дозволить максимально задовольнити витончений смак навіть самої примхливої дами. Салат ідеально підійде для святкового столу, особливо, на 8 березня.
Інгредієнти:
- 250 г свіжих печериць;
- 250 г маринованих огірків;
- 300 р вареного яловичого мови;
- 1 гранат;
- 300 г шинки;
- 1 цибулина;
- 4 ст. л. майонезу;
- 30 г вершкового масла;
- Листя салату;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Розтопити на сковороді вершкове масло.
- Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити в олії до золотистого кольору.
- Гриби порізати тонкими пластинками і висипати в сковороду з цибулею.
- Вміст сковороди посолити, поперчити і смажити до готовності грибів.
- Шинку, язик і мариновані огірочки нарізати тонкою соломкою, викласти в салатник.
- Туди ж додати гриби з цибулею і майонез, перемішати.
- Подавати страву на листках салату, прикрасивши його гранатовими зернами.
Тепер ви знаєте, як готувати салат «Чоловічий каприз». Приємного апетиту!
Салат « Каприз» – це завжди цікава, смачна та поживна закуска. Їй можна здивувати свою другу половинку, змішавши в одному блюді всі її або його улюблені інгредієнти. Основними принципами, як приготувати салат «каприз», поділяться досвідчені кулінари:
- Цибулю для салату краще всього замаринувати в оцті. Так він не буде гірчити і вигідно підкреслить смак м’яса;
- М’ясо для «капризу» повинно бути нежирним, без плівок і прожилок;
- Калорійні інгредієнти в салаті рекомендується розбавляти більш легкими та свіжими продуктами, на зразок овочів, фруктів і зелені;
- Приємний солонуватий смак можна додати за допомогою маринованих огірків або грибів. При цьому краще вибрати один з цих інгредієнтів, не змішуючи їх між собою;
- Для «дамського капризу» важливо правильно відварити мову. Його необхідно готувати близько 3 годин на сильному вогні до м’якості.