Салат «Каприз»

Салат «Дамський каприз» з мовою

Цей салат важко назвати жіночим стравою, з точки зору його калорійності. Тим не менш, багатий склад дозволить максимально задовольнити витончений смак навіть самої примхливої дами. Салат ідеально підійде для святкового столу, особливо, на 8 березня.
Інгредієнти:

  • 250 г свіжих печериць;
  • 250 г маринованих огірків;
  • 300 р вареного яловичого мови;
  • 1 гранат;
  • 300 г шинки;
  • 1 цибулина;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • 30 г вершкового масла;
  • Листя салату;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Розтопити на сковороді вершкове масло.
  • Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити в олії до золотистого кольору.
  • Гриби порізати тонкими пластинками і висипати в сковороду з цибулею.
  • Вміст сковороди посолити, поперчити і смажити до готовності грибів.
  • Шинку, язик і мариновані огірочки нарізати тонкою соломкою, викласти в салатник.
  • Туди ж додати гриби з цибулею і майонез, перемішати.
  • Подавати страву на листках салату, прикрасивши його гранатовими зернами.

Тепер ви знаєте, як готувати салат «Чоловічий каприз». Приємного апетиту!
Салат « Каприз» – це завжди цікава, смачна та поживна закуска. Їй можна здивувати свою другу половинку, змішавши в одному блюді всі її або його улюблені інгредієнти. Основними принципами, як приготувати салат «каприз», поділяться досвідчені кулінари:

  • Цибулю для салату краще всього замаринувати в оцті. Так він не буде гірчити і вигідно підкреслить смак м’яса;
  • М’ясо для «капризу» повинно бути нежирним, без плівок і прожилок;
  • Калорійні інгредієнти в салаті рекомендується розбавляти більш легкими та свіжими продуктами, на зразок овочів, фруктів і зелені;
  • Приємний солонуватий смак можна додати за допомогою маринованих огірків або грибів. При цьому краще вибрати один з цих інгредієнтів, не змішуючи їх між собою;
  • Для «дамського капризу» важливо правильно відварити мову. Його необхідно готувати близько 3 годин на сильному вогні до м’якості.