Салат «Грибна поляна»

Салат «Грибна поляна» з шинкою і опеньками

Смачні мариновані опеньки, шматочки шинки і соковита
майонезна заправка перетворюють салат в ситна та поживна частування. Їм легко
можна нагодувати сім’ю на вечерю, але найкраще «Грибна поляна» підходить саме
для святкового столу. Під час застілля салат один з перших розлетиться по
тарілках!
Інгредієнти:

  • 12 маринованих опеньків;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 200г шинки;
  • 400мл майонезу;
  • 3 картоплини;
  • 3 яйця;
  • 1 морква;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Відварити овочі «в мундирах» і яйця, остудити і
почистити;
2.
Підготувати каструльку з плоским дном, викласти опеньки;
3.
Цибулю нарізати тонкими кільцями і густо засипати гриби;
4.
Викласти на цибулю частина майонезу і рівномірно розподілити
по всій поверхні;
5.
Дрібно нарізати яйця, моркву і картоплю натерти на
крупній тертці, шинку порізати невеликими кубиками;
6.
Викладати салат шарами в наступній
послідовності: яйця, шинка, моркву і картоплю. Кожен шар змастити майонезом,
посолити і поперчити;
7.
Накрити каструльку харчовою плівкою і поставити в
холодильник на 2 години;
8.
Швидким рухом перевернути салат на пласке блюдо.
Тепер ви знаєте, як готувати салат «Грибна галявина». Приємного апетиту!
Салат «Грибна поляна» – це ще один оригінальний рецепт,
як приготувати смачне і красиве блюдо. Круглі капелюшки маринованих грибочків
на галявині з гілочок кропу і петрушки викличуть щирий захват і неабиякий
апетит у всіх присутніх за столом гостей. Щоб салат вийшов з першого
рази, потрібно врахувати кілька важливих моментів приготування:

  • Кожен шар салату потрібно солити окремо. При цьому
    огірки і самі грибочки солити не потрібно;
  • В якості посуду для салату краще вибрати широку миску з товстим
    дном – так його простіше буде перевернути;
  • Ще більше спростити момент «перевороту» допоможе харчова
    плівка – її потрібно постелити на дно миски перед тим, як покласти туди гриби. Також
    можна змастити дно салатниці соняшниковою олією;
  • Гриби обов’язково повинні бути маринованы цілком, інакше «полянка»
    вийде не такою привабливою на вигляд;
  • Шар зелені, який укладають поверх грибів, повинен
    повністю закривати ніжки.