Салат «Грибна поляна» з шинкою і опеньками
Смачні мариновані опеньки, шматочки шинки і соковита
майонезна заправка перетворюють салат в ситна та поживна частування. Їм легко
можна нагодувати сім’ю на вечерю, але найкраще «Грибна поляна» підходить саме
для святкового столу. Під час застілля салат один з перших розлетиться по
тарілках!
Інгредієнти:
- 12 маринованих опеньків;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 200г шинки;
- 400мл майонезу;
- 3 картоплини;
- 3 яйця;
- 1 морква;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
1.
Відварити овочі «в мундирах» і яйця, остудити і
почистити;
2.
Підготувати каструльку з плоским дном, викласти опеньки;
3.
Цибулю нарізати тонкими кільцями і густо засипати гриби;
4.
Викласти на цибулю частина майонезу і рівномірно розподілити
по всій поверхні;
5.
Дрібно нарізати яйця, моркву і картоплю натерти на
крупній тертці, шинку порізати невеликими кубиками;
6.
Викладати салат шарами в наступній
послідовності: яйця, шинка, моркву і картоплю. Кожен шар змастити майонезом,
посолити і поперчити;
7.
Накрити каструльку харчовою плівкою і поставити в
холодильник на 2 години;
8.
Швидким рухом перевернути салат на пласке блюдо.
Тепер ви знаєте, як готувати салат «Грибна галявина». Приємного апетиту!
Салат «Грибна поляна» – це ще один оригінальний рецепт,
як приготувати смачне і красиве блюдо. Круглі капелюшки маринованих грибочків
на галявині з гілочок кропу і петрушки викличуть щирий захват і неабиякий
апетит у всіх присутніх за столом гостей. Щоб салат вийшов з першого
рази, потрібно врахувати кілька важливих моментів приготування:
- Кожен шар салату потрібно солити окремо. При цьому
огірки і самі грибочки солити не потрібно; - В якості посуду для салату краще вибрати широку миску з товстим
дном – так його простіше буде перевернути; - Ще більше спростити момент «перевороту» допоможе харчова
плівка – її потрібно постелити на дно миски перед тим, як покласти туди гриби. Також
можна змастити дно салатниці соняшниковою олією; - Гриби обов’язково повинні бути маринованы цілком, інакше «полянка»
вийде не такою привабливою на вигляд; - Шар зелені, який укладають поверх грибів, повинен
повністю закривати ніжки.