Свиняча рулька, запечена у фользі в мультиварці
На відміну від більшості інших рецептів приготування цього виду м’яса в цьому не доведеться витрачати час на підготовку маринаду. Досить просто натерти рульку зазначеними спеціями, щоб отримати ніжне і смачне ласощі. М’ясо буде дуже легко відходити від кістки, вийде м’яким і ароматним. Рецепт ідеально підійде для початківців кулінарів, адже в ньому немає особливо складних процесів, а в списку інгредієнтів навіть вказано точну кількість солі і перцю.
Інгредієнти:
- 1 свиняча рулька;
- 2 щіпки сушеного базиліка;
- ½ Ст. л. солі;
- ½ Ст. л. перцю;
- 4 зубчики часнику.
Спосіб приготування:
- Рульку замочити в холодній воді на 2 години.
- Нарізати пластинками часник, зробити в рульки надрізи і в них помістити зубчики.
- Натерти м’ясо базиліком, сіллю і перцем.
- Загорнути гомілку кілька шматочків фольги і залишити на кілька годин у холодильнику.
- Викласти м’ясо в каструлю прямо в фольг, включити режим «Випічка».
- Готувати рульку 2 години 30 хвилин під закритою кришкою.
Тепер ви знаєте, як готувати рульку в мультиварці. Приємного апетиту!
Рулька в мультиварці – це безцінна економія часу і сил для будь-якої господині. Її можна приготувати, практично не підходячи до плити та іншим кухонним поверхонь. При цьому рулька затьмарить собою будь-які інші звичні страви для святкового і тим більше повсякденного раціону. Прості поради від досвідчених кулінарів, як приготувати рульку в мультиварці, допоможуть досягти ідеального смаку навіть з першого разу:
- Перед тим як запекти рульку в мультиварці, витримайте м’ясо в холодній воді хоча б 2 години. Якщо м’ясо старе, краще ще і додати у воду трохи солі;
- Обов’язково поскобліть ножем шкірку, щоб на ній не залишилося темних плям і будь-яких забруднень. Також перевірте, чи немає на рульки штампа від виробника. Він буде дуже неапетитно виглядати після приготування, так що краще вчасно його змити;
- Якщо ви вирішили відварити рульку в мультиварці, то з отриманого бульйону можете зробити смачний холодець;
- Щоб рулька вийшла соковитою і м’якою, краще або її попередньо відварити, або ж довго потримати в маринаді (від 6 годин);
- Копчена рулька для запікання не підходить, слід купувати для цього тільки свіже м’ясо;
- Вибираючи рульку, віддайте перевагу тій, у якої більше м’яса, а не жиру;
- Запікайте рульку цілком. Якщо ви її поріжте на шматочки, в процесі приготування вони можуть просто розвалитися і втратити свій презентабельний вигляд.