Рулька в мультиварці

Свиняча рулька в пиві в мультиварці

У пивному маринаді рулька виходить дуже ароматною і пікантною на смак. Вона підійде для будь-якого урочистого моменту, адже, до всього іншого, це блюдо ще й дуже презентабельно виглядає. Цибулину краще взяти невеликого розміру і не розрізати її перед додаванням в каструльку. Як гарнір для святкового столу краще всього підійде картопля. Його можна обсмажити відразу ж після рульки, щоб він наситився соком, що виділився і залишками соусу.
Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої рульки;
  • 3 цибулини;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 л темного пива;
  • 1 морква;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. меду;
  • ½ Ч. л. гвоздики;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рульку викласти в холодну воду і залишити на 2 години.
  • Поскоблить рульку ножем і промокнути паперовими серветками.
  • У чашу мультиварки вилити пиво, цибулину очистити і також викласти в чашу.
  • Очистити моркву, розрізати на кілька частин, додати до цибулі.
  • Часник також почистити і не подрібнюючи відправити у каструлю.
  • Викласти до пива і овочів гвоздику і лаврові листочки, посолити і поперчити за смаком.
  • Помістити в маринад рульку і готувати 3 години в режимі «Гасіння».
  • Окремо з’єднати гірчицю і мед, додати до неї 2 столові ложки пива чашу мультиварки.
  • Добре обмазати рульку отриманим соусом.
  • Промити чашу мультиварки, змастити рослинним маслом.
  • Викласти гомілку назад у каструльку і обсмажити в режимі «Випічка» з кожного боку до рум’яності.