Свиняча рулька в пиві в мультиварці
У пивному маринаді рулька виходить дуже ароматною і пікантною на смак. Вона підійде для будь-якого урочистого моменту, адже, до всього іншого, це блюдо ще й дуже презентабельно виглядає. Цибулину краще взяти невеликого розміру і не розрізати її перед додаванням в каструльку. Як гарнір для святкового столу краще всього підійде картопля. Його можна обсмажити відразу ж після рульки, щоб він наситився соком, що виділився і залишками соусу.
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої рульки;
- 3 цибулини;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 л темного пива;
- 1 морква;
- 2 лаврових листа;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 1 ст. л. меду;
- ½ Ч. л. гвоздики;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Рульку викласти в холодну воду і залишити на 2 години.
- Поскоблить рульку ножем і промокнути паперовими серветками.
- У чашу мультиварки вилити пиво, цибулину очистити і також викласти в чашу.
- Очистити моркву, розрізати на кілька частин, додати до цибулі.
- Часник також почистити і не подрібнюючи відправити у каструлю.
- Викласти до пива і овочів гвоздику і лаврові листочки, посолити і поперчити за смаком.
- Помістити в маринад рульку і готувати 3 години в режимі «Гасіння».
- Окремо з’єднати гірчицю і мед, додати до неї 2 столові ложки пива чашу мультиварки.
- Добре обмазати рульку отриманим соусом.
- Промити чашу мультиварки, змастити рослинним маслом.
- Викласти гомілку назад у каструльку і обсмажити в режимі «Випічка» з кожного боку до рум’яності.