Розсольник з рисом і квасолею в мультиварці
Фото розсольнику з рисом і квасолею в мультиварці
Такий варіант розсольнику буде набагато ситніше класичного рецепту. При цьому і корисні якості страви помітно посиляться. Квасоля підійде будь-яка. Якщо вона консервирована в томаті, можна додавати в суп відразу разом з юшкою.
Інгредієнти:
- 300 г яловичини;
- 70 г рису;
- 100 г консервованої квасолі;
- 100 г солоних огірків;
- 30 г рослинної олії;
- 2,5 л води;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 200 г картоплі;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Яловичину промити, викласти в чашу мультиварки і залити водою.
- Готувати м’ясо в режимі «Варка», «Звичайний» або «Суп» 1 год.
- Готову яловичину перекласти в окрему тарілочку, бульйон процідити в каструльку.
- Дрібно нарізати цибулю і моркву потерти на крупній тертці.
- Перемкнути режим на «Смаження» або «Випічку», змастити чашу маслом, засипати цибулю.
- Коли цибуля набуде золотистого відтінку, викласти моркву.
- Трохи обсмажити моркву і відключити вибраний режим.
- Нарізати картоплю невеликими кубиками, засипати до інших овочів.
- Рис ретельно промити і відправити слідом за картоплею.
- Повернути в каструлю бульйон і готувати страву в режимі «Суп» 35 хвилин.
- Натерти на тертці огірки, з квасолі злити зайву рідину, яловичину нарізати дрібними шматочками.
- Засипати всі підготовлені інгредієнти в суп, додати сіль, перець і лавровий лист.
- Все добре перемішати, закрити кришку і дати рассольнику настоятися в режимі «Підігрів».
Тепер ви знаєте, як готувати розсольник в мультиварці. Приємного апетиту!
Розсольник в мультиварці готується навіть простіше, ніж на звичайній плиті. При цьому можна використовувати абсолютно будь-яку модель, будь то Поларіс, Редмонд, Панасонік і пр. Якщо після прочитання рецептів залишаться питання, як приготувати розсольник в мультиварці, потрібно звернути увагу на наступні рекомендації:
- Для розсольнику рекомендується використовувати саме солоні огірки, а не мариновані;
- Для приготування розсольнику підійдуть режими «Варка», «Суп», «Гасіння», «Звичайний» і навіть «Каша»;
- Готовність розсольнику слід визначати по картоплі. Якщо він став м’яким, то можна сміливо відключати мультиварку;
- Бульйон для розсольнику можна зварити в скороварці, або ж, щоб не витрачати зайвий час, в окремій каструльці;
- М’ясо для розсольнику підійде і у вигляді філе, і на кісточці.