Рис для суші

Заправка для рису на суші вдома

Рис для суші готують зі спеціальним рисовим оцтом. Його можна купити в магазині або приготувати самостійно. На основі оцту роблять приправу, якій і просочують рис перед приготуванням суші або ролів. Інгредієнтів вистачить для просочення 2 стаканів рису.
Інгредієнти:

  • 200 мл оцту (столового);
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ч. л. горілки.

Спосіб приготування:

  • Змішати в тарілці оцет і горілку.
  • Додати 2 столові ложки цукру і 1 чайну ложку солі.
  • Добре перемішати, щоб розчинилися всі крупинки.
  • 3 булані ложки отриманого оцту перелити в окрему мисочку.
  • Додати сіль і цукор.
  • Ще раз все ретельно перемішати і заправити приправою рис.
  • Весь інший маринад можна залишити в холодильнику до запитання.

Тепер ви знаєте, як готувати рис для суші. Приємного апетиту!
Рис для суші – найважливіший елемент складного японської страви, завдяки яким і досягається його ідеальний смак. Якщо серйозно поставитися до вибору цього продукту, він вигідно підкреслить всі інші інгредієнти, а суші або ролли важко буде відрізнити від приготованих в ресторані. Щоб розібратися, як варити рис для суші в домашніх умовах, потрібно прислухатися до думки більш досвідчених кулінарів і запам’ятати кілька простих правил:

  • Якщо виникає питання, який вибрати рис, краще віддати перевагу спеціальним сортом для суші. У його відсутність підійде круглозернистий рис;
  • Соус для рису при бажанні можна приготувати з запасом і зберігати в холодильнику. Перед тим, як робити суші, його потрібно підігріти;
  • Перед тим, як готувати рис для суші, його потрібно залишити в холодній воді хоча б на 30 хвилин;
  • Після приготування рис промивати не потрібно;
  • Починати готувати суші можна тільки після того, як маринад повністю вбереться в рис;
  • Під час варіння рис можна не солити, додавши сіль тільки в маринад.