Кальмари в клярі стануть чудовою альтернативою чіпсів і сухариків. Це блюдо виходить таким же смачним і хрустким, але при цьому відрізняється вишуканістю і незаперечно більшою користю для організму. З кальмарів виходить ідеальна закуска під алкогольні напої, а під час фуршету вони і зовсім стануть одним з найпопулярніших страв.
Рецептів для кляру кальмарів багато, і кожен з них таїть у собі певну родзинку. Основне його завдання – повністю покрити морепродукт і надати йому додаткові смакові відтінки. Потрібна консистенція досягається змішуванням борошна з яйцями, темним або світлим пивом, крохмалем, газованою водою, молоком, розпушувачем і пр. Смак можна урізноманітнити додаванням соєвого соусу, лимонного соку, сметани, різних приправ і спецій.
Кальмари в клярі можуть бути нарізані соломкою або кільцями. Перед приготуванням їх обов’язково очищають від верхньої шкірки і ретельно промивають. Для отримання хрусткої скоринки, кальмари обсмажують у великій кількості олії. Його рівень повинен бути вище самого блюда, а температура максимально високою. Смажаться кальмари дуже швидко, добре поєднуються з різноманітними соусами. Їх можна подавати як гарячими, так і холодними.
Сторінка: 1 2