Кальмари в клярі стануть чудовою альтернативою чіпсів і сухариків. Це блюдо виходить таким же смачним і хрустким, але при цьому відрізняється вишуканістю і незаперечно більшою користю для організму. З кальмарів виходить ідеальна закуска під алкогольні напої, а під час фуршету вони і зовсім стануть одним з найпопулярніших страв.
Рецептів для кляру кальмарів багато, і кожен з них таїть у собі певну родзинку. Основне його завдання – повністю покрити морепродукт і надати йому додаткові смакові відтінки. Потрібна консистенція досягається змішуванням борошна з яйцями, темним або світлим пивом, крохмалем, газованою водою, молоком, розпушувачем і пр. Смак можна урізноманітнити додаванням соєвого соусу, лимонного соку, сметани, різних приправ і спецій.
Кальмари в клярі можуть бути нарізані соломкою або кільцями. Перед приготуванням їх обов’язково очищають від верхньої шкірки і ретельно промивають. Для отримання хрусткої скоринки, кальмари обсмажують у великій кількості олії. Його рівень повинен бути вище самого блюда, а температура максимально високою. Смажаться кальмари дуже швидко, добре поєднуються з різноманітними соусами. Їх можна подавати як гарячими, так і холодними.
Кільця кальмара в пивному клярі
Кальмари в пивному клярі, звичайно ж, краще всього поєднуються саме з цим хмільним напоєм. Таке блюдо ідеально підійде в якості закуски для галасливої вечірки або для перегляду улюбленого матчу. Пивний кляр зовсім не складний у приготуванні, він добре обволікає кальмари і ніколи не розповзається в процесі обсмажування.
Інгредієнти:
- 300 г кальмарів;
- 125 г борошна;
- 1 ч. л. солі;
- 125 мл світлого пива;
- 300 мл соняшникової олії;
- 3 яйця.
Спосіб приготування:
- Борошно висипати в миску, вбити яйця, посолити.
- Кляр добре перешкодити і додати пиво.
- Змішати всі інгредієнти віночком до однорідного стану.
- Кальмари промити і нарізати кільцями (максимум 1 см в товщину).
- Занурити колечка в кляр і обсмажити в олії до золотистого кольору.
Кальмари, смажені в клярі по-китайськи
Кальмари по-китайськи поєднують в собі хрусткий кляр і ніжну консистенцію самого блюда. На жаль, їх дуже легко зіпсувати, тому потрібно приділити максимальну увагу процесу смаження. Достатньо всього 1-2 хвилини, щоб кальмари були готові. Вода для кляру обов’язково повинна бути охолодженою.
Інгредієнти:
- 500 г кальмарів;
- 1/3 склянки крохмалю;
- 30 мл соєвого соусу;
- 1/3 склянки борошна;
- 1 склянку газованої води;
- 1 стакан рослинного масла;
- ½ Ч. л. розпушувача;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очистити кальмари від шкірки, промити і обсушити.
- Нарізати тушки кільцями середньої товщини.
- Соєвий соус змішати з перцем, помістити в нього кальмари.
- В окремій мисочці з’єднати борошно, розпушувач і крохмаль.
- Поступово додати газовану воду.
- Залишити тісто на 30 хвилин, потім додати сіль за смаком.
- На сковороді розігріти велику кількість рослинного масла.
- Кільця кальмара занурити в кляр і обсмажити з двох сторін.
Тепер ви знаєте, як готувати кальмари в клярі. Приємного апетиту!
Кальмари в клярі – це смачна закуска для будь-якої вечірки, яка викличе ажіотаж серед всіх запрошених. Щоб зробити це блюдо дійсно смачною і хрусткою, доведеться уважно стежити за ним увесь час приготування. Процес здасться простіше і приємніше, якщо запам’ятати кілька нехитрих секретів, як посмажити кальмари в клярі в домашніх умовах:
- Перед тим, як приготувати кальмари, опустіть їх на 2-3 хвилини в окріп. Так вони будуть більш ніжними;
- Обсмажувати кальмари потрібно дуже швидко, інакше вони стануть жорсткими і втратять смак;
- Кальмари потрібно вмочати в охолоджений кляр, але масло на сковороді має бути максимально гарячим;
- Кальмари після обжарювання потрібно промокнути серветкою, щоб прибрати залишки масла;
- Для більш хрусткого страви кальмари краще нарізати тонко. Якщо ж більше хочеться відчути смак самого м’яса, краще зробити шматочки товстіший.