Правильний рис для суші в мультиварці
Правильний рис для суші зробити не так-то просто. Він повинен бути одночасно і розсипчастим, і придатним для ліплення. З допомогою мультиварки набагато легше визначити, як і скільки варити рис. Особливо смачним він вийде при зміні режимів в процесі приготування, як зазначено в рецепті. Якщо модель оснащена спеціальною програмою для каш («Рис», «Гречка»), то можна скористатися ними.
Інгредієнти:
- 250 г рису для суші;
- 60 мл рисового оцту;
- 300 мл води;
- 2 щіпки солі;
- 2 щіпки цукру.
Спосіб приготування:
- Рис пересипати в глибоку мисочку, промити і залити холодною водою.
- Залишити рис набухати на 30 хвилин.
- Воду злити, висипати рис в каструлю мультиварки.
- Залити 300 мл води і закрити кришку.
- Готувати 10 хвилин в режимі «Випічка», потім ще 20 хвилин в режимі «Гасіння».
- Коли мультиварка закінчить роботу, залишити рис в чаші на 15 хвилин.
- Змішати оцет, сіль і цукор.
- Готовий маринад додати в рис і добре перемішати.