Рис для суші

Правильний рис для суші в мультиварці

Правильний рис для суші зробити не так-то просто. Він повинен бути одночасно і розсипчастим, і придатним для ліплення. З допомогою мультиварки набагато легше визначити, як і скільки варити рис. Особливо смачним він вийде при зміні режимів в процесі приготування, як зазначено в рецепті. Якщо модель оснащена спеціальною програмою для каш («Рис», «Гречка»), то можна скористатися ними.
Інгредієнти:

  • 250 г рису для суші;
  • 60 мл рисового оцту;
  • 300 мл води;
  • 2 щіпки солі;
  • 2 щіпки цукру.

Спосіб приготування:

  • Рис пересипати в глибоку мисочку, промити і залити холодною водою.
  • Залишити рис набухати на 30 хвилин.
  • Воду злити, висипати рис в каструлю мультиварки.
  • Залити 300 мл води і закрити кришку.
  • Готувати 10 хвилин в режимі «Випічка», потім ще 20 хвилин в режимі «Гасіння».
  • Коли мультиварка закінчить роботу, залишити рис в чаші на 15 хвилин.
  • Змішати оцет, сіль і цукор.
  • Готовий маринад додати в рис і добре перемішати.