Роли в домашніх умовах

Ресторани японської
кухні можна зустріти буквально на кожному кроці у всіх містах світу, при цьому
жоден з них не страждає від дефіциту відвідувачів. Найвідомішим і
затребуваним стравою тут по праву вважаються суші, а особливо одна з їх
різновидів – роли.
Роли часто
зустрічаються в меню під назвою «маки» або «норі-макі». Вони являють собою
рулети з начинкою з рису круглозернистого і морепродуктів, загорнуті в
водорості норі. Традиційно для начинки використовують лише один інгредієнт. Частіше
все це вугор, лосось, краб або окунь. Утім, кожен шеф-кухар прагне до
власним унікальним рецептом, тому різновидів суші існує
величезна кількість. Фірмові роли, які отримали широку популярність
– це «Каліфорнія», «Унагі» і «Філадельфія».
Самі по собі норі
досить пружні і непіддатливі, тому рис обов’язково кладуть теплим. Він
розм’якшує листи і робить їх еластичними. Після цього додають всі інші
елементи начинки і згортають рол в рулет з допомогою спеціальної бамбуковій
циновки. Японці називають її «макісу».
Подають роли
порційно, по 6 і більше шматочків. Часто використовують декілька різновидів
цієї страви для створення оригінального асорті. Крім самих ролів, до них подають
соєвий соус, а на тарілку з частуванням кладуть японську гірчицю васабі і маринований імбир. В якості столового приладу краще використовувати японські палички
для їжі.
Приготувати суші
вдома досить просто, до того ж вигідно. Один раз закупивши необхідні
продукти, можна радувати своїх гостей домашніми ролами ще довгий час.
Спочатку шматочки можуть бути великими і менш акуратними, ніж у
ресторані, тим не менш, на смакових якостях це не позначиться.