Пшоняна каша з гарбузом

Молочна рисово-пшоняна каша з гарбузом

Каша виходить дуже ніжна і дієтична. Її калорійність не перевищує 120 ккал/100 р. Якщо страва здасться занадто прісним, кількість цукру або меду можна збільшити на свій розсуд. Рецепт розрахований на 4-5 порцій по 200 р.
Інгредієнти:

  • 50 г пшона;
  • 50 г рису;
  • 250 г гарбуза;
  • 500 мл молока;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. меду;
  • 25 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Молоко залити в каструлю і закип’ятити.
  • Додати цукор, сіль і мед, перешкодити.
  • Гарбуз промити, очистити і нарізати кубиками.
  • Засипати гарбуз в молоко, варити 20 хвилин.
  • Крупи ретельно промити в окремих ємностях.
  • Засипати рис і пшоно в каструлю.
  • Варити до моменту, коли молоко повністю зникне, періодично помішувати.
  • Додати в готову гарячу кашу вершкове масло, перешкодити і накрити кришкою.
  • Дати страві постояти 10-15 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пшоняну кашу з гарбузом. Приємного апетиту!
Пшоняна каша з гарбузом – це той унікальний випадок, коли користь страви не означає, що воно повинно бути несмачним. Якщо правильно підійти до процесу приготування, то можна зробити це ласощі як повноцінний десерт. Нічого складно в рецептах каші з гарбузом немає, але декілька рад, як її варити, нікому не завадять:

  • Пшоно обов’язково потрібно зберігати в закритому пакеті, інакше може з’явитися небажана гіркота;
  • Якщо крупа гірчить, перед тим, як готувати, обдайте їх окропом, або ж злегка обсмажте на сковороді без додавання масла;
  • Гарбуз не обов’язково подрібнювати кубиками. Зручно натерти на крупній тертці;
  • Щоб каша вийшла смачною і розсипчастою, вибирайте шліфоване пшоно насиченого жовтого відтінку.