Молочна рисово-пшоняна каша з гарбузом
Каша виходить дуже ніжна і дієтична. Її калорійність не перевищує 120 ккал/100 р. Якщо страва здасться занадто прісним, кількість цукру або меду можна збільшити на свій розсуд. Рецепт розрахований на 4-5 порцій по 200 р.
Інгредієнти:
- 50 г пшона;
- 50 г рису;
- 250 г гарбуза;
- 500 мл молока;
- 1 щіпка солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. меду;
- 25 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Молоко залити в каструлю і закип’ятити.
- Додати цукор, сіль і мед, перешкодити.
- Гарбуз промити, очистити і нарізати кубиками.
- Засипати гарбуз в молоко, варити 20 хвилин.
- Крупи ретельно промити в окремих ємностях.
- Засипати рис і пшоно в каструлю.
- Варити до моменту, коли молоко повністю зникне, періодично помішувати.
- Додати в готову гарячу кашу вершкове масло, перешкодити і накрити кришкою.
- Дати страві постояти 10-15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пшоняну кашу з гарбузом. Приємного апетиту!
Пшоняна каша з гарбузом – це той унікальний випадок, коли користь страви не означає, що воно повинно бути несмачним. Якщо правильно підійти до процесу приготування, то можна зробити це ласощі як повноцінний десерт. Нічого складно в рецептах каші з гарбузом немає, але декілька рад, як її варити, нікому не завадять:
- Пшоно обов’язково потрібно зберігати в закритому пакеті, інакше може з’явитися небажана гіркота;
- Якщо крупа гірчить, перед тим, як готувати, обдайте їх окропом, або ж злегка обсмажте на сковороді без додавання масла;
- Гарбуз не обов’язково подрібнювати кубиками. Зручно натерти на крупній тертці;
- Щоб каша вийшла смачною і розсипчастою, вибирайте шліфоване пшоно насиченого жовтого відтінку.