Пшоняна каша в мультиварці

Розсипчаста пшоно-гарбузова каша в мультиварці

Гарбуз – справжнє джерело вітамінів і корисних речовин,
особливо в тандемі з пшоном. Таке блюдо можна сміливо назвати еталоном здорового
харчування. Воно заряджає енергією на цілий день, при цьому легко засвоюється і не
шкодить фігурі.
Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 150г;
  • Вода – 450мл;
  • Гарбуз – 300г;
  • Сіль – ½ч.л.;
  • Цукор – 1ст.л.;
  • Вершкове масло – 30г.

Як приготувати пшоно-гарбузову кашу в мультиварці:

  • Ретельно
    промити крупу, викласти в чашу мультиварки;
  • Гарбуз
    натерти на тертці і додати до крупі;
  • Залити
    водою, посолити, додати цукор і масло;
  • Перешкодити
    вміст мультиварки, виставити режим «Молочна каша»;
  • Варити
    1 годину, потім дати настоятися ще 10-15 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пшоняну кашу в мультиварці. Приємного апетиту!
Пшоняна каша в мультиварці – це максимум збережених
вітамінів і корисних властивостей. Вона не злипається, добре проварюється і відмінно
підходить на сніданок для дорослих і дітей. Кілька корисних порад для
щасливих володарів мультиварок скарлет, мулинекс, філіпс, редмонд, поларіс
і панасонік:

  • При виборі крупи для приготування каші, зверніть увагу
    на її колір. Насичений жовтий колір крупи, тим більш розсипчасті і смачніше вийде
    каша;
  • Найкраще для приготування пшінки підходить режим
    «Молочна каша», але якщо у вашій скороварці такого немає, виберіть «Приготування
    круп», «Рис» або «Гречка»;
  • Промивати крупу потрібно не менше 4-5 разів, інакше вона буде
    гірчити;
  • Довго зберігати крупу не рекомендується, оскільки вона швидко
    псується і стає гіркою;
  • Для більш ніжної каші, можна половину молока замінити
    вершками.