Розсипчаста пшоно-гарбузова каша в мультиварці
Гарбуз – справжнє джерело вітамінів і корисних речовин,
особливо в тандемі з пшоном. Таке блюдо можна сміливо назвати еталоном здорового
харчування. Воно заряджає енергією на цілий день, при цьому легко засвоюється і не
шкодить фігурі.
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 150г;
- Вода – 450мл;
- Гарбуз – 300г;
- Сіль – ½ч.л.;
- Цукор – 1ст.л.;
- Вершкове масло – 30г.
Як приготувати пшоно-гарбузову кашу в мультиварці:
- Ретельно
промити крупу, викласти в чашу мультиварки; - Гарбуз
натерти на тертці і додати до крупі; - Залити
водою, посолити, додати цукор і масло; - Перешкодити
вміст мультиварки, виставити режим «Молочна каша»; - Варити
1 годину, потім дати настоятися ще 10-15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пшоняну кашу в мультиварці. Приємного апетиту!
Пшоняна каша в мультиварці – це максимум збережених
вітамінів і корисних властивостей. Вона не злипається, добре проварюється і відмінно
підходить на сніданок для дорослих і дітей. Кілька корисних порад для
щасливих володарів мультиварок скарлет, мулинекс, філіпс, редмонд, поларіс
і панасонік:
- При виборі крупи для приготування каші, зверніть увагу
на її колір. Насичений жовтий колір крупи, тим більш розсипчасті і смачніше вийде
каша; - Найкраще для приготування пшінки підходить режим
«Молочна каша», але якщо у вашій скороварці такого немає, виберіть «Приготування
круп», «Рис» або «Гречка»; - Промивати крупу потрібно не менше 4-5 разів, інакше вона буде
гірчити; - Довго зберігати крупу не рекомендується, оскільки вона швидко
псується і стає гіркою; - Для більш ніжної каші, можна половину молока замінити
вершками.