Молочна пшоняна каша з сухофруктами в мультиварці
Простий спосіб нагодувати сніданком навіть найвибагливіших
гурманів. Каша виходить солодкої, живильної і розсипчастою. Із сухофруктів
відмінно підійде родзинки, чорнослив і курага. У готову кашу можна додати
трохи меду.
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 1 склянка;
- Молоко – 2 склянки;
- Вода – 1 склянка;
- Сіль – 1 щіпка;
- Вершкове масло – 30г;
- Сухофрукти – 200г;
- Мед (за смаком).
Як приготувати молочну пшоняну кашу в мультиварці:
- Крупу
ретельно промити і обдати окропом; - Сухофрукти
промити, викласти в тарілку і залити холодною водою на 10-15 хвилин; - Нарізати
сухофрукти на дрібні шматочки; - В
каструлю мультиварки налити бджолиний мед і викласти сухофрукти; - Перемішати
і підігріти в режимі «Варка» 5 хвилин; - Залити
у чашу мультиварки молоко і воду, довести до кипіння; - Висипати
в молоко крупу і сіль, додати шматочок масла; - Перемкнути
на режим «Молочна каша» і готувати 1 годину.