Пісне тісто на плюшки з цукром
Щоб побалувати себе солодкими булочками, зовсім не обов’язково готувати тісто на основі тваринних жирів. Їх цілком можна замінити водою і олією. За рахунок дріжджів тісто все одно вийде пишним, так що ні зовнішній вигляд, ні смакові якості булочок анітрохи не постраждають.
Інгредієнти:
- 700 р борошна;
- 2 склянки води;
- 10 г сухих дріжджів;
- 100 мл рослинного масла;
- 2 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Розчинити цукор у теплій воді, додати половину рослинного масла і перемішати.
- Додати борошно, сухі дріжджі, розмішати все віночком до однорідності.
- Влити в тісто рослинне масло і все добре вимісити.
- Накрити тісто рушником і почекати, поки воно підніметься в два рази.
- Тісто обім’яти, ще раз дати піднятися і розділити на порційні шматочки.
- Зробити плюшки з улюбленою начинкою, запікати 30 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати плюшки з цукром. Приємного апетиту!
Плюшки з цукром – це з дитинства знайоме ласощі, яка і зараз викликає щирий захват не тільки у малюків, але і у дорослих. Рецепт приготування таких булочок вкрай простий, а сама випічка виходить ніжною, красивою і дуже смачною. Кількома секретами, як приготувати булочки з цукром, діляться досвідчені кулінари:
- Щоб плюшки вийшли ще більш ніжними і повітряними, після того як раскатаете тісто, змастіть його молоком.
- На кожну булочку потрібно приблизно за 1-1,5 ч. л. цукру. Також можна додати мак або корицю в тих же пропорціях.
- Щоб плюшки були ще смачніше, перед тим як спекти їх, їм потрібно дати постояти кілька хвилин на деку.
- Тісто для булочок замішується відразу з усіх зазначених у рецепті продуктів (крім начинки).
- Для пишних і ніжних булочок у тісто можна додати трохи крохмалю.