Плюшки з цукром

Пісне тісто на плюшки з цукром

Щоб побалувати себе солодкими булочками, зовсім не обов’язково готувати тісто на основі тваринних жирів. Їх цілком можна замінити водою і олією. За рахунок дріжджів тісто все одно вийде пишним, так що ні зовнішній вигляд, ні смакові якості булочок анітрохи не постраждають.
Інгредієнти:

  • 700 р борошна;
  • 2 склянки води;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Розчинити цукор у теплій воді, додати половину рослинного масла і перемішати.
  • Додати борошно, сухі дріжджі, розмішати все віночком до однорідності.
  • Влити в тісто рослинне масло і все добре вимісити.
  • Накрити тісто рушником і почекати, поки воно підніметься в два рази.
  • Тісто обім’яти, ще раз дати піднятися і розділити на порційні шматочки.
  • Зробити плюшки з улюбленою начинкою, запікати 30 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати плюшки з цукром. Приємного апетиту!
Плюшки з цукром – це з дитинства знайоме ласощі, яка і зараз викликає щирий захват не тільки у малюків, але і у дорослих. Рецепт приготування таких булочок вкрай простий, а сама випічка виходить ніжною, красивою і дуже смачною. Кількома секретами, як приготувати булочки з цукром, діляться досвідчені кулінари:

  • Щоб плюшки вийшли ще більш ніжними і повітряними, після того як раскатаете тісто, змастіть його молоком.
  • На кожну булочку потрібно приблизно за 1-1,5 ч. л. цукру. Також можна додати мак або корицю в тих же пропорціях.
  • Щоб плюшки були ще смачніше, перед тим як спекти їх, їм потрібно дати постояти кілька хвилин на деку.
  • Тісто для булочок замішується відразу з усіх зазначених у рецепті продуктів (крім начинки).
  • Для пишних і ніжних булочок у тісто можна додати трохи крохмалю.