Плюшки з цукром

Здобні булочки з маком і цукром

Плюшки з маком люблять абсолютно всі ласуни незалежно від віку. Саме тому кожна господиня повинна знати, як готувати таку страву в домашніх умовах, щоб радувати близьких свіжою домашньою випічкою. Цей рецепт дозволить навчитися пекарського мистецтва навіть тим, хто вкрай рідко підходить до духовці. Кількість здоби можна регулювати на свій смак.
Інгредієнти:

  • 1 кг борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 50 г сухих дріжджів;
  • 3 яйця;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • 100 г маку;
  • ½ Ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску насипати 350 г борошна і дріжджі, перемішати.
  • Додати нагріте молоко, ще раз перемішати і залишити опару в теплі на 1 годину.
  • Коли тісто підніметься, вбити в нього яйця, засипати склянку цукру і сіль.
  • Вершкове масло порізати кубиками, викласти в загальну тарілку, досипати муку.
  • Вимісити тісто до однорідної консистенції і тримати в теплі, поки воно не збільшиться в 2 рази.
  • Від тесту відщипувати шматочки по 60-80 г і скачувати їх у кульки.
  • Готові кульки залишити на столі на 5 хвилин, потім розкотити їх в коржі.
  • Кожну корж змастити невеликою кількістю розтопленого вершкового масла, посипати цукром і маком.
  • Згорнути коржі в довгі рулети, у кожного рулету з’єднати між собою обидва краї.
  • На згині рулету зробити глибокий надріз, залишивши до краю 2 див.
  • Отримані сердечка викласти на змащений вершковим маслом деко і дати їм трохи постояти.
  • Запікати булочки при 180 градусах 20 хвилин.