Здобні булочки з маком і цукром
Плюшки з маком люблять абсолютно всі ласуни незалежно від віку. Саме тому кожна господиня повинна знати, як готувати таку страву в домашніх умовах, щоб радувати близьких свіжою домашньою випічкою. Цей рецепт дозволить навчитися пекарського мистецтва навіть тим, хто вкрай рідко підходить до духовці. Кількість здоби можна регулювати на свій смак.
Інгредієнти:
- 1 кг борошна;
- 2 склянки молока;
- 50 г сухих дріжджів;
- 3 яйця;
- 250 г вершкового масла;
- 1 ½ склянки цукру;
- 100 г маку;
- ½ Ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску насипати 350 г борошна і дріжджі, перемішати.
- Додати нагріте молоко, ще раз перемішати і залишити опару в теплі на 1 годину.
- Коли тісто підніметься, вбити в нього яйця, засипати склянку цукру і сіль.
- Вершкове масло порізати кубиками, викласти в загальну тарілку, досипати муку.
- Вимісити тісто до однорідної консистенції і тримати в теплі, поки воно не збільшиться в 2 рази.
- Від тесту відщипувати шматочки по 60-80 г і скачувати їх у кульки.
- Готові кульки залишити на столі на 5 хвилин, потім розкотити їх в коржі.
- Кожну корж змастити невеликою кількістю розтопленого вершкового масла, посипати цукром і маком.
- Згорнути коржі в довгі рулети, у кожного рулету з’єднати між собою обидва краї.
- На згині рулету зробити глибокий надріз, залишивши до краю 2 див.
- Отримані сердечка викласти на змащений вершковим маслом деко і дати їм трохи постояти.
- Запікати булочки при 180 градусах 20 хвилин.