Смачний плов з яловичиною та копченостями
Фото смачного плову з яловичиною та копченостями
Така страва обов’язково займе саме почесне місце на столі. З ним можна зустрічати гостей і слухати захоплені відгуки весь вечір. Різноманітність овочів і м’ясних складових не залишить байдужим жодного гурмана. В якості копченостей можна використовувати шинку, ковбасу чи сосиски.
Інгредієнти:
- 400 г яловичої вирізки;
- 400 г рису;
- 350 г копченостей;
- 1 морква;
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. томатного соусу;
- 3 зубчики часнику;
- 1 стебло селери;
- 1 л м’ясного бульйону;
- 1 болгарський перець;
- 3 лаврових листочка;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’якоть яловичини і вибрані копченості нарізати невеликими кубиками.
- Цибулю, селеру і болгарський перець також нарізати невеликими шматочками.
- Моркву нарізати брусками або натерти на крупній тертці.
- Промити рис у декількох водах, просушити.
- У казан налити олію, нагріти і обсмажити яловичину 7-10 хвилин.
- Викласти до яловичині копченості і продовжувати приготування ще 5 хвилин.
- Додати всі овочі, сіль, перець і приправи за смаком.
- Загасити всі 5 хвилин і заправити страву соусом.
- Висипати в казан рис, обсмажити 2-3 хвилини і залити бульйоном.
- Коли бульйон закипить, кинути лавровий лист.
- Часник почистити і «втопити» в рис, готувати страву 20 хвилин на повільному вогні.
- Готовий плов перед подачею посипати подрібненою зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати плов з яловичини. Приємного апетиту!
Плов з яловичиною – улюблене блюдо багатьох народів, яке дозволяє ситно і смачно нагодувати будь-яку кількість гостей. Традицій, пов’язаних з приготуванням плову, багато, і дотримати їх все в домашніх умовах не так вже просто. Тим не менше кілька основних секретів, як готувати плов з яловичиною, допоможуть отримати ідеальний результат при мінімальних тимчасових витратах:
- Часник в плов найкраще додавати цілком, лише знявши верхню лушпиння;
- Щоб рис був насиченого золотистого кольору, в плов потрібно покласти побільше моркви і куркуму;
- Морква для плову краще не терти, а нарізати великими шматочками. Під час приготування вона розм’якне і буде дуже смачною;
- Якщо плов готуємо вдома, казан можна замінити будь-який інший товстостінної посудом;
- Рис потрібно викладати поверх м’яса та плов після цього не перемішувати.