Плов з яловичини

Смачний плов з яловичиною та копченостями

Фото смачного плову з яловичиною та копченостями

Така страва обов’язково займе саме почесне місце на столі. З ним можна зустрічати гостей і слухати захоплені відгуки весь вечір. Різноманітність овочів і м’ясних складових не залишить байдужим жодного гурмана. В якості копченостей можна використовувати шинку, ковбасу чи сосиски.
Інгредієнти:

  • 400 г яловичої вирізки;
  • 400 г рису;
  • 350 г копченостей;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. томатного соусу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 стебло селери;
  • 1 л м’ясного бульйону;
  • 1 болгарський перець;
  • 3 лаврових листочка;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’якоть яловичини і вибрані копченості нарізати невеликими кубиками.
  • Цибулю, селеру і болгарський перець також нарізати невеликими шматочками.
  • Моркву нарізати брусками або натерти на крупній тертці.
  • Промити рис у декількох водах, просушити.
  • У казан налити олію, нагріти і обсмажити яловичину 7-10 хвилин.
  • Викласти до яловичині копченості і продовжувати приготування ще 5 хвилин.
  • Додати всі овочі, сіль, перець і приправи за смаком.
  • Загасити всі 5 хвилин і заправити страву соусом.
  • Висипати в казан рис, обсмажити 2-3 хвилини і залити бульйоном.
  • Коли бульйон закипить, кинути лавровий лист.
  • Часник почистити і «втопити» в рис, готувати страву 20 хвилин на повільному вогні.
  • Готовий плов перед подачею посипати подрібненою зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати плов з яловичини. Приємного апетиту!
Плов з яловичиною – улюблене блюдо багатьох народів, яке дозволяє ситно і смачно нагодувати будь-яку кількість гостей. Традицій, пов’язаних з приготуванням плову, багато, і дотримати їх все в домашніх умовах не так вже просто. Тим не менше кілька основних секретів, як готувати плов з яловичиною, допоможуть отримати ідеальний результат при мінімальних тимчасових витратах:

  • Часник в плов найкраще додавати цілком, лише знявши верхню лушпиння;
  • Щоб рис був насиченого золотистого кольору, в плов потрібно покласти побільше моркви і куркуму;
  • Морква для плову краще не терти, а нарізати великими шматочками. Під час приготування вона розм’якне і буде дуже смачною;
  • Якщо плов готуємо вдома, казан можна замінити будь-який інший товстостінної посудом;
  • Рис потрібно викладати поверх м’яса та плов після цього не перемішувати.