Узбецький плов з яловичиною в мультиварці
Фото узбецького плову з яловичиною в мультиварці
Плов в мультиварці готується дуже просто, але при цьому зберігаються всі головні особливості цієї страви. Хоча справжній узбецький плов передбачає використання баранини, з яловичиною він теж виходить дуже смачним і насиченим.
Інгредієнти:
- 500 г яловичини;
- 1 ½ склянки рису;
- 2 цибулини;
- 3 моркви;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Часник;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати великими шматочками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою.
- Вибрати режим «Смаження», змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
- Викласти в чашу цибулю, обсмажити 5 хвилин і засипати моркву.
- Довести овочі до золотистого кольору і додати яловичину.
- Вміст мультиварки перемішати і смажити 15 хвилин.
- Приправити м’ясо з овочами будь-якими спеціями за смаком.
- Рис промити і висипати поверх м’яса, ще трохи посолити.
- На рис викласти часник і залити блюдо водою (на 1-2 пальця вище крупи).
- Перейти на режим «Плов», готувати 40 хвилин.