Плов з яловичини

Узбецький плов з яловичиною в мультиварці

Фото узбецького плову з яловичиною в мультиварці

Плов в мультиварці готується дуже просто, але при цьому зберігаються всі головні особливості цієї страви. Хоча справжній узбецький плов передбачає використання баранини, з яловичиною він теж виходить дуже смачним і насиченим.
Інгредієнти:

  • 500 г яловичини;
  • 1 ½ склянки рису;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Часник;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізати великими шматочками, цибулю – півкільцями, моркву – соломкою.
  • Вибрати режим «Смаження», змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
  • Викласти в чашу цибулю, обсмажити 5 хвилин і засипати моркву.
  • Довести овочі до золотистого кольору і додати яловичину.
  • Вміст мультиварки перемішати і смажити 15 хвилин.
  • Приправити м’ясо з овочами будь-якими спеціями за смаком.
  • Рис промити і висипати поверх м’яса, ще трохи посолити.
  • На рис викласти часник і залити блюдо водою (на 1-2 пальця вище крупи).
  • Перейти на режим «Плов», готувати 40 хвилин.