Пісочний пиріг з сиром та ягодами в мультиварці
Цей пісочний пиріг з сиром можна доповнити не тільки смородиною, але і будь-якими іншими ягодами упереміш. Також підійдуть вишні. Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх необов’язково. Щоб вони не дали занадто багато соку і пиріг не «поплив», посипте їх невеликою кількістю крохмалю. Сир для приготування пісочного пирога в мультиварці краще вибрати жирний, без великих зерен. Щоб акуратно дістати випічку з мультиварки, встановіть насадку для страв на пару і переверніть чашу. Потім накрийте дно пирога плоским стравою і ще раз переверніть.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 6 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 500 г сиру;
- 300 г смородини;
- 100 г сметани;
- 2 г ваніліну.
Спосіб приготування:
- Одне яйце злегка збити з трьома ложками цукру.
- Додати розтоплене масло і ванілін, ще раз перемішати.
- Поступово ввести муку, замісити тісто і прибрати його в холодильник на півгодини.
- У чашу блендера викласти сир, сметану і решту 2 яйця, подрібнити до однорідності.
- Тісто дістати з холодильника. Змастити чашу мультиварки.
- Викласти тісто, руками розподілити його по дну чаші і зробити бортики.
- Вилити поверх пісочного тіста сирну начинку, зверху рівномірно розподілити смородину.
- Готувати пісочний пиріг з сиром та ягодами 1 годину в режимі «Випічка».
- Дати пирогу повністю охолонути, відкривши кришку мультиварки.
Тепер ви знаєте, як готувати пісочний пиріг з сиром. Приємного апетиту!
Пісочний пиріг з сиром – домашній десерт на всі часи. У ньому поєднується ніжна консистенція, приємний кисло-солодкий смак і апетитний вигляд. Якщо один раз зрозуміти, як приготувати пісочний пиріг з сиром, можна буде робити цей десерт і в будні, і в свята. Для цього початківцям кулінарам знадобляться наступні рекомендації:
- Перед тим як пекти пісочний пиріг з сиром в духовці або мультиварці, дайте тісту постояти в холодильнику хоча б 20-30 хвилин;
- Якщо ви використовуєте для випічки нежирний сир, додайте до нього трохи вершкового масла і побільше сметани, інакше випічка буде сухою;
- Для смачного пісочного тіста краще не шкодувати масла або маргарину. Їх можна розтопити, але краще просто нагріти до кімнатної температури і перемішати з борошном і цукром. А ось інші інгредієнти рекомендується брати холодними;
- Пісочне тісто любить прохолоду, тому краще готувати його в добре провітрюваному приміщенні і не залишати біля джерел тепла.