Пісочний пиріг з сиром

Пиріг з пісочного тіста з сиром і варенням

Пісочний пиріг з сиром і варенням зазвичай готують за особливою технологією. Половину тіста використовують для низу випічки, а другу труть на тертці поверх начинки. Виходить дуже цікавий вид десерту. Смак буде залежати від обраного варення. Можна також взяти повидло або джем. Головне, щоб вони не були рідкими, інакше начинка може потекти і зіпсувати частування. Правильне пісочне тісто не повинно липнути до рук. Якщо з’явиться необхідність, потрібно додати ще трохи борошна.
Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна;
  • 5 яєць;
  • 200 г маргарину;
  • 300 г густого варення;
  • 250 г сиру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 7 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • В розтоплений маргарин висипати 4 ложки цукру і вбити 2 яйця, перемішати.
  • Змішати борошно з розпушувачем і ванільним цукром, ввести її невеликими порціями в масляну суміш.
  • Замісити тісто і розділити його на три рівні частини, дві з них покласти в морозилку.
  • Сир перемішати у блендері з цукром і яйцями до однорідності.
  • Змастити маслом форму для випічки і руками розтягнути по ній ту частину тесту, яка не потрапила в морозилку.
  • Зробити з тіста бортики і покрити корж варенням.
  • Поверх варення натерти на тертці ще одну частину тіста, потім покрити її сирною начинкою.
  • Натерти останній шматочок тіста і поставити пиріг в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Випікати пісочний пиріг з сиром і варенням 25 хвилин.
  • Готовий пиріг відразу розрізати на порційні шматочки, потім залишити остигати.