Пиріг пишна шарлотка на кефірі, приготований в мультиварці
Особливу розподіл температури всередині мультиварки сприяє приготуванню пишних і рум’яних пирогів. Єдиним мінусом цього рецепту є час випічки – процес буде тривати трохи довше, ніж в духовці. В іншому ж шарлотка буде дуже смачною, соковитою і ароматною, не викличе яких-небудь зайвих турбот і труднощів. Важливо, перед тим як зробити пишну шарлотку, виставити кефір з холодильника, щоб він нагрівся до кімнатної температури.
Інгредієнти:
- 1 склянку кефіру;
- 3 яблука;
- 3 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 1 ч. л. кориці.
Спосіб приготування:
- Яблука очистити від шкірки і серцевин, нарізати м’якоть скибочками.
- Яйця і цукор збивати міксером до утворення густої і міцної піни.
- Окремо з’єднати кефір, борошно, залишити на пару хвилин і додати до яєць.
- Поступово ввести муку, постійно помішуючи тісто.
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, включаючи бортики.
- Викласти на дно чаші яблука, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
- Посипати яблука корицею і невеликою кількістю цукру.
- Зверху вилити тісто, включити режим «Випічка».
- Готувати пиріг під закритою кришкою приблизно 50-55 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пишну шарлотку. Приємного апетиту!
Пишна шарлотка – це прикраса будь-якого чаювання. Такий пиріг можна зробити за лічені хвилини, щоб почастувати гостей або ж порадувати несподіваним сюрпризом своїх домочадців. Напевно, кожна господиня знає, як приготувати пишну шарлотку, тим не менш кілька простих рекомендацій можуть ще більше розширити ваші кулінарні горизонти:
- Тісто для пишною шарлотки рекомендується замішувати рухами знизу вгору. При цьому краще діяти плавно, щоб не збити яєчні пінку;
- Гасити соду для шарлотки не обов’язково, якщо в рецепті присутній кефір або інший кисломолочний продукт. В інші рецепти краще додавати відразу готовий розпушувач;
- Збивати білки і жовтки рекомендується в чистому і сухому посуді. Найкраще підійде скляна мисочка;
- Щоб було простіше отримати пиріг з форми, краще скористатися пекарської папером;
- Найкращим вибором для шарлотки стануть зелені яблука з кислуватим смаком;
- Яблука після приготування пирога виявляться зверху, оскільки шарлотку потрібно перевернути. Так що постарайтеся відразу ж надати їм гарний вигляд, виклавши який-небудь цікавий візерунок;
- Якщо хочеться як можна швидше отримати смачну пишну шарлотку, можна нарізати яблука довільними дрібними шматочками і відразу ж змішати їх з тестом. Це заощадить час і дозволить рівномірно розподілити начину усередині конструкції.