Пишна шарлотка

Пиріг пишна шарлотка на кефірі, приготований в мультиварці

Особливу розподіл температури всередині мультиварки сприяє приготуванню пишних і рум’яних пирогів. Єдиним мінусом цього рецепту є час випічки – процес буде тривати трохи довше, ніж в духовці. В іншому ж шарлотка буде дуже смачною, соковитою і ароматною, не викличе яких-небудь зайвих турбот і труднощів. Важливо, перед тим як зробити пишну шарлотку, виставити кефір з холодильника, щоб він нагрівся до кімнатної температури.
Інгредієнти:

  • 1 склянку кефіру;
  • 3 яблука;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. кориці.

Спосіб приготування:

  • Яблука очистити від шкірки і серцевин, нарізати м’якоть скибочками.
  • Яйця і цукор збивати міксером до утворення густої і міцної піни.
  • Окремо з’єднати кефір, борошно, залишити на пару хвилин і додати до яєць.
  • Поступово ввести муку, постійно помішуючи тісто.
  • Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, включаючи бортики.
  • Викласти на дно чаші яблука, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
  • Посипати яблука корицею і невеликою кількістю цукру.
  • Зверху вилити тісто, включити режим «Випічка».
  • Готувати пиріг під закритою кришкою приблизно 50-55 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пишну шарлотку. Приємного апетиту!
Пишна шарлотка – це прикраса будь-якого чаювання. Такий пиріг можна зробити за лічені хвилини, щоб почастувати гостей або ж порадувати несподіваним сюрпризом своїх домочадців. Напевно, кожна господиня знає, як приготувати пишну шарлотку, тим не менш кілька простих рекомендацій можуть ще більше розширити ваші кулінарні горизонти:

  • Тісто для пишною шарлотки рекомендується замішувати рухами знизу вгору. При цьому краще діяти плавно, щоб не збити яєчні пінку;
  • Гасити соду для шарлотки не обов’язково, якщо в рецепті присутній кефір або інший кисломолочний продукт. В інші рецепти краще додавати відразу готовий розпушувач;
  • Збивати білки і жовтки рекомендується в чистому і сухому посуді. Найкраще підійде скляна мисочка;
  • Щоб було простіше отримати пиріг з форми, краще скористатися пекарської папером;
  • Найкращим вибором для шарлотки стануть зелені яблука з кислуватим смаком;
  • Яблука після приготування пирога виявляться зверху, оскільки шарлотку потрібно перевернути. Так що постарайтеся відразу ж надати їм гарний вигляд, виклавши який-небудь цікавий візерунок;
  • Якщо хочеться як можна швидше отримати смачну пишну шарлотку, можна нарізати яблука довільними дрібними шматочками і відразу ж змішати їх з тестом. Це заощадить час і дозволить рівномірно розподілити начину усередині конструкції.