Пишна шарлотка

Смачна пишна шарлотка з яблуками, запечена в духовці

Класичний рецепт, який обов’язково повинен бути в кулінарній книзі кожної господині. При бажанні можна збільшити кількість яблук і вибрати свій улюблений сорт. Для аромату також додають трохи ванільного цукру або кориці. Рекомендується точно слідувати рецептом і відділити жовтки від білків – саме в цьому і криється секрет пишного пирога. Перед подачею на стіл шарлотці потрібно дати трохи охолонути прямо у формі, щоб вона не втратила форму і не осіла.
Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 3 яблука;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • ½ Ч. л. лимонного соку.

Спосіб приготування:

  • Відокремити жовтки від білків.
  • У жовтки, всипати весь цукор, збивати міксером до повного його розчинення і до збільшення в об’ємі жовткової маси.
  • У білки влити лимонний сік і ретельно все збити міксером до одержання густої повітряної білої пінки.
  • З’єднати вміст обох мисок і акуратно перемішати дерев’яною лопаткою.
  • Борошно просіяти і в кілька етапів ввести до яєчної маси.
  • Глибоку форму для випічки застелити пекарської папером, змастити її вершковим маслом.
  • Нарізати яблука тонкими скибочками, красиво викласти на дно форми.
  • Поверх яблук вилити тісто, випікати шарлотку 35 хвилин при 180 градусах.