Смачна пишна шарлотка з яблуками, запечена в духовці
Класичний рецепт, який обов’язково повинен бути в кулінарній книзі кожної господині. При бажанні можна збільшити кількість яблук і вибрати свій улюблений сорт. Для аромату також додають трохи ванільного цукру або кориці. Рекомендується точно слідувати рецептом і відділити жовтки від білків – саме в цьому і криється секрет пишного пирога. Перед подачею на стіл шарлотці потрібно дати трохи охолонути прямо у формі, щоб вона не втратила форму і не осіла.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 3 яблука;
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка цукру;
- ½ Ч. л. лимонного соку.
Спосіб приготування:
- Відокремити жовтки від білків.
- У жовтки, всипати весь цукор, збивати міксером до повного його розчинення і до збільшення в об’ємі жовткової маси.
- У білки влити лимонний сік і ретельно все збити міксером до одержання густої повітряної білої пінки.
- З’єднати вміст обох мисок і акуратно перемішати дерев’яною лопаткою.
- Борошно просіяти і в кілька етапів ввести до яєчної маси.
- Глибоку форму для випічки застелити пекарської папером, змастити її вершковим маслом.
- Нарізати яблука тонкими скибочками, красиво викласти на дно форми.
- Поверх яблук вилити тісто, випікати шарлотку 35 хвилин при 180 градусах.