Пиріжки з гарбузом та яблуками, смажені на сковороді
Чим цікавіше начинка, тим смачніше і самі пиріжки. З гарбузом ідеально поєднуються всі сорти яблук, але краще взяти кислі зелені плоди, щоб вони краще відтіняли смак овоча. Краще спочатку приготувати тісто, а потім зайнятися начинкою, оскільки тесту потрібно буде ще постояти годину в холодильнику. Дріжджі краще підготувати так, як зазначено на пакетику. Деяким потрібно час на активізацію, інші ж можна відразу додавати в борошно.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 2 яблука;
- 120 г маргарину;
- 1 стакан молока;
- 3 ½ склянки борошна;
- 6 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. родзинок;
- 1 щіпка кориці;
- 1 ½ ст. л. крохмалю;
- 3 ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- 1 стакан рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Змішати в глибокій мисці просіяне борошно, сухі дріжджі.
- У ту ж миску додати яйця, сіль і дві ложки цукру.
- Все ретельно перемішати, додати тепле молоко (не гаряче!).
- Ще раз перемішати тісто і залишити його при кімнатній температурі на 10 хвилин.
- Маргарин розтопити, вилити до решти інгредієнтів і руками замісити тісто.
- Вимішувати тісто 2 хвилини, потім накрити миску плівкою.
- Залишити тісто в теплі на 1 годину, через півгодини 1 раз обім’яти,
- Натерти гарбуз і яблука на крупній тертці.
- Залити окропом ізюм і залишити на 15 хвилин.
- На сковороду покласти вершкове масло, розтопити, викласти гарбуз.
- Гасити гарбуз 15 хвилин, потім додати яблука і готувати в тому ж режимі ще 7 хвилин.
- Додати в начинку родзинки, корицю і цукор, що залишився, перемішати.
- Крохмаль змішати з двома ложками води і додати до гарбуза.
- Ще хвилину гасити начинку на невеликому вогні, інтенсивно помішуючи.
- Тісто поділити на порційні кульки і розкотити їх в круглі коржі.
- Додати начинку і сформувати пиріжки.
- На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажувати пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.