Пиріжки з гарбузом

Пиріжки з гарбузом та яблуками, смажені на сковороді

Чим цікавіше начинка, тим смачніше і самі пиріжки. З гарбузом ідеально поєднуються всі сорти яблук, але краще взяти кислі зелені плоди, щоб вони краще відтіняли смак овоча. Краще спочатку приготувати тісто, а потім зайнятися начинкою, оскільки тесту потрібно буде ще постояти годину в холодильнику. Дріжджі краще підготувати так, як зазначено на пакетику. Деяким потрібно час на активізацію, інші ж можна відразу додавати в борошно.
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 2 яблука;
  • 120 г маргарину;
  • 1 стакан молока;
  • 3 ½ склянки борошна;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. родзинок;
  • 1 щіпка кориці;
  • 1 ½ ст. л. крохмалю;
  • 3 ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 1 стакан рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Змішати в глибокій мисці просіяне борошно, сухі дріжджі.
  • У ту ж миску додати яйця, сіль і дві ложки цукру.
  • Все ретельно перемішати, додати тепле молоко (не гаряче!).
  • Ще раз перемішати тісто і залишити його при кімнатній температурі на 10 хвилин.
  • Маргарин розтопити, вилити до решти інгредієнтів і руками замісити тісто.
  • Вимішувати тісто 2 хвилини, потім накрити миску плівкою.
  • Залишити тісто в теплі на 1 годину, через півгодини 1 раз обім’яти,
  • Натерти гарбуз і яблука на крупній тертці.
  • Залити окропом ізюм і залишити на 15 хвилин.
  • На сковороду покласти вершкове масло, розтопити, викласти гарбуз.
  • Гасити гарбуз 15 хвилин, потім додати яблука і готувати в тому ж режимі ще 7 хвилин.
  • Додати в начинку родзинки, корицю і цукор, що залишився, перемішати.
  • Крохмаль змішати з двома ложками води і додати до гарбуза.
  • Ще хвилину гасити начинку на невеликому вогні, інтенсивно помішуючи.
  • Тісто поділити на порційні кульки і розкотити їх в круглі коржі.
  • Додати начинку і сформувати пиріжки.
  • На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажувати пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.