Солодкі пиріжки з гарбузом з листкового тіста, приготовані в духовці
Це тісто можна назвати «підробкою» листкового. Воно готується набагато швидше і простіше, але зовсім з іншої технології. Тим не менш пиріжки виходять дійсно листковими! Якщо ж подібні підміни ви вважаєте неприпустимими, то завжди можна приготувати тісто за своїм улюбленим рецептом. Також без проблем ви знайдете готові листкові коржі в супермаркеті. Процес приготування начинки і формування пиріжків міняти не доведеться.
Інгредієнти:
- 600 г борошна;
- 500 г гарбуза;
- 250 р сметани;
- 250 г маргарину;
- 1 щіпка солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Натерти на тертці маргарин, вилити до нього сметану.
- Ввести до молочних продуктів борошно і сіль, замісити тісто.
- Скачати тісто в кулю і оберніть його харчовою плівкою, тримати 1 годину в холодильнику.
- Гарбуз натерти на тертці, викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
- Гасити гарбуз 10 хвилин, додати цукор і перемішати, залишити остуджуватися.
- Розкачати тісто в тонкий пласт, нарізати порційними квадратами зі стороною 10 див.
- У середину кожного квадрата викласти приблизно по 2 чайні ложі начинки, загорнути куточки до центру.
- Змастити деко, викласти на нього пиріжки на невеликій відстані один від одного.
- Випікати пиріжки з гарбузом 20 хвилин при 190 градусах.