Пиріг зі сливами

Страсбурзький пісочний пиріг зі сливами

Дивно красивий і смачний пиріг, який стане прикрасою будь-якого застілля. Ніжна сирна начинка ідеально поєднується зі сливами, робить десерт ніжним і повітряним. Готувати пиріг не так-то просто, але результат не змусить шкодувати про витрачений час.
Інгредієнти:

  • Борошно – 250 г;
  • Сливи – 800 г;
  • Сир – 400 г;
  • Вершкове масло – 125 г;
  • Яйця – 3 шт;
  • Сметана – 200 г;
  • Цукор – 10 ст. л.;
  • Крохмаль – 2 ст. л.;
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  • Борошно висипати в глибоку миску, додати сіль і 60 г цукру, перемішати.
  • Вершкове масло нарізати кубиками, додати до борошна, вбити 1 яйце.
  • Отриману суміш подрібнити ножем, поки не перетвориться на великі крихти.
  • Додати в тісто 4 столові ложки холодної води і перемішати.
  • Викласти пісочне тісто у форму з високими бортиками, застелену папером для випічки.
  • Поставити форму з тістом у прохолодне місце.
  • Залишилися яйця розділити на білки і жовтки.
  • Жовтки залити в чашу блендера, додати сметану, крохмаль, сир і 6 столових ложок цукру.
  • Збити вміст блендера в однорідну масу.
  • Білки викласти в окрему миску і збивати віночком до утворення міцної піни.
  • Додати білки в сирну суміш, перемішати.
  • Сливи промити, акуратно видалити кісточки, розрізавши сливу хрест-навхрест.
  • Сирну суміш вилити на заздалегідь підготовлений корж, розрівняти.
  • Сливи рівномірно розподілити по пирогу, максимально втопивши їх у сирно-сметанную начинку.
  • 2 столові ложки цукру змішати з корицею і засипати по трохи в кожну сливу.
  • Помістити форму в духовку і запікати 1 годину при температурі 180 градусів.