Страсбурзький пісочний пиріг зі сливами
Дивно красивий і смачний пиріг, який стане прикрасою будь-якого застілля. Ніжна сирна начинка ідеально поєднується зі сливами, робить десерт ніжним і повітряним. Готувати пиріг не так-то просто, але результат не змусить шкодувати про витрачений час.
Інгредієнти:
- Борошно – 250 г;
- Сливи – 800 г;
- Сир – 400 г;
- Вершкове масло – 125 г;
- Яйця – 3 шт;
- Сметана – 200 г;
- Цукор – 10 ст. л.;
- Крохмаль – 2 ст. л.;
- Кориця – 1 ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- Борошно висипати в глибоку миску, додати сіль і 60 г цукру, перемішати.
- Вершкове масло нарізати кубиками, додати до борошна, вбити 1 яйце.
- Отриману суміш подрібнити ножем, поки не перетвориться на великі крихти.
- Додати в тісто 4 столові ложки холодної води і перемішати.
- Викласти пісочне тісто у форму з високими бортиками, застелену папером для випічки.
- Поставити форму з тістом у прохолодне місце.
- Залишилися яйця розділити на білки і жовтки.
- Жовтки залити в чашу блендера, додати сметану, крохмаль, сир і 6 столових ложок цукру.
- Збити вміст блендера в однорідну масу.
- Білки викласти в окрему миску і збивати віночком до утворення міцної піни.
- Додати білки в сирну суміш, перемішати.
- Сливи промити, акуратно видалити кісточки, розрізавши сливу хрест-навхрест.
- Сирну суміш вилити на заздалегідь підготовлений корж, розрівняти.
- Сливи рівномірно розподілити по пирогу, максимально втопивши їх у сирно-сметанную начинку.
- 2 столові ложки цукру змішати з корицею і засипати по трохи в кожну сливу.
- Помістити форму в духовку і запікати 1 годину при температурі 180 градусів.