Пиріг зі сливами, яблуками і сиром
Дуже цікавий пиріг, який дозволяє змішати декілька різних смакових відтінків. За цим рецептом страва виходить нейтральним, без яскраво вираженої солодощі. При бажанні в сирну начинку можна всипати 5-6 столових ложок цукру. Кількість яблук і слив може змінюватись. Все залежить від їх розміру та особистих уподобань кухаря.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г;
- Яйця – 3шт;
- Вода – 3 ст. л.;
- Вершкове масло – 100 г;
- Цукрова пудра – 50 г;
- Сир – 180 г;
- Сливи – 4 шт;
- Яблука – 3 шт;
- Сметана – 100 г;
- Ванільний цукор.
Спосіб приготування:
- У велику миску висипати борошно і цукрову пудру.
- Охолодити масло і воду, додати до борошна.
- Вбити в тісто 1 яйце і швидко замісити.
- Прибрати миску з тестом в холодильник на півгодини, потім розкотити в пласт товщиною 1 див.
- Викласти корж на деко, сформувати бортики висотою по 2-3 див.
- Сир, ванільний цукор, сметану і 2 яйця збити в крем.
- Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки.
- Яблука нарізати четвертинками.
- Рівномірно розподілити фрукти по тесту, залити сирною масою.
- Розігріти духовку до 180 градусів і випікати пиріг 45 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг зі сливами. Приємного апетиту!
Пиріг зі сливами – десерт незвичайний і вельми презентабельний. З такою стравою будь стіл стане святковим, а, якщо взяти його з собою в гості, господарі надовго запам’ятають ваш візит. Незважаючи на те, що рецепти зовсім нескладні, краще вивчити рекомендації від більш досвідчених кулінарів, перед тим, як приготувати сливовий пиріг:
- Щоб простіше було вийняти з сливи кісточку, краще зробити розрізи з боку плодоніжки;
- Якщо ви готуєте пиріг в мультиварці, можна зробити його перевернутим. Для цього спочатку викладіть сливи в чашу, а потім залийте їх рідким тестом;
- Тісто потрібно спочатку розмістити на листі, і тільки потім розподіляти за нього начинку;
- Щоб переконатися в готовності пирога, його потрібно проткнути звичайним сірником. Тісто не має до неї прилипнути;
- Після того, як час приготування закінчиться, потрібно дати пирогу постояти ще 10-15 хвилин у духовці;
- Заморожені сливи брати вкрай не рекомендується. Вони можуть зіпсувати смак пирога.