Пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами, яблуками і сиром

Дуже цікавий пиріг, який дозволяє змішати декілька різних смакових відтінків. За цим рецептом страва виходить нейтральним, без яскраво вираженої солодощі. При бажанні в сирну начинку можна всипати 5-6 столових ложок цукру. Кількість яблук і слив може змінюватись. Все залежить від їх розміру та особистих уподобань кухаря.
Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г;
  • Яйця – 3шт;
  • Вода – 3 ст. л.;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Цукрова пудра – 50 г;
  • Сир – 180 г;
  • Сливи – 4 шт;
  • Яблука – 3 шт;
  • Сметана – 100 г;
  • Ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  • У велику миску висипати борошно і цукрову пудру.
  • Охолодити масло і воду, додати до борошна.
  • Вбити в тісто 1 яйце і швидко замісити.
  • Прибрати миску з тестом в холодильник на півгодини, потім розкотити в пласт товщиною 1 див.
  • Викласти корж на деко, сформувати бортики висотою по 2-3 див.
  • Сир, ванільний цукор, сметану і 2 яйця збити в крем.
  • Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки.
  • Яблука нарізати четвертинками.
  • Рівномірно розподілити фрукти по тесту, залити сирною масою.
  • Розігріти духовку до 180 градусів і випікати пиріг 45 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг зі сливами. Приємного апетиту!
Пиріг зі сливами – десерт незвичайний і вельми презентабельний. З такою стравою будь стіл стане святковим, а, якщо взяти його з собою в гості, господарі надовго запам’ятають ваш візит. Незважаючи на те, що рецепти зовсім нескладні, краще вивчити рекомендації від більш досвідчених кулінарів, перед тим, як приготувати сливовий пиріг:

  • Щоб простіше було вийняти з сливи кісточку, краще зробити розрізи з боку плодоніжки;
  • Якщо ви готуєте пиріг в мультиварці, можна зробити його перевернутим. Для цього спочатку викладіть сливи в чашу, а потім залийте їх рідким тестом;
  • Тісто потрібно спочатку розмістити на листі, і тільки потім розподіляти за нього начинку;
  • Щоб переконатися в готовності пирога, його потрібно проткнути звичайним сірником. Тісто не має до неї прилипнути;
  • Після того, як час приготування закінчиться, потрібно дати пирогу постояти ще 10-15 хвилин у духовці;
  • Заморожені сливи брати вкрай не рекомендується. Вони можуть зіпсувати смак пирога.