Пиріг з персиками

Сирний пиріг з персиками і яблуками

Ідеальний рецепт для любителів домашньої випічки з фруктовими начинками. Яблука дуже добре поєднуються з персиками і доповнюють смак пирога. Завдяки сиру він стає ще більш ніжним і повітряним. У тісто можна також додати подрібнені волоські горіхи.
Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 300 г борошна;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 щіпка солі;
  • 4 яйця;
  • 60 г цукру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 яблуко;
  • 2 персика;
  • 400 г сиру;
  • 4 ч. л. крохмалю;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Масло нагріти до кімнатної температури, змішати з цукровою пудрою.
  • 2 яйця розділити на білок і жовток, жовтки додати до масла.
  • Змішати борошно з сіллю і просіяти гіркою.
  • У центр гірки викласти в масляну суміш.
  • Швидко вимісити тісто до однорідності і поставити в холодильник на півгодини.
  • Сир подрібнити в блендері, додати яйця і добре перешкодити.
  • Ввести цукор, крохмаль і сметану, ще раз подрібнити все в блендері до однорідної маси.
  • Змастити форму, викласти тісто і сформувати бортики.
  • Покрити тісто сирною масою.
  • Фрукти нарізати тонкими скибочками і “втопити” в начинці.
  • Розігріти духовку до 190 градусів і випікати пиріг 35 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з персиками. Приємного апетиту!
Пиріг з персиками – це свіже, смачне блюдо, яке здорово урізноманітнює звичний список домашньої випічки. Приготувати його можна і зі свіжими, і з консервованими фруктами, так що такий десерт легко прикрасить стіл навіть взимку. Особливих тонкощів, як спекти пиріг з персиками, немає, але кілька загальних рекомендацій допоможуть початківцям кулінарам:

  • Щоб пиріг з персиками в мультиварці не пригорав, змастіть не тільки дно, але і стінки;
  • Консервовані персики перед приготуванням потрібно викласти на тарілку і дати їм стекти;
  • Збивати яйця з цукром для бісквіта необхідно від 10 до 15 хвилин;
  • Перевірити пиріг на готовність можна за допомогою сірника або іншої дерев’яної палички, проткнувши нею тісто. Вона повинна бути повністю суха;
  • Чистити персики для пирога не потрібно, достатньо їх ретельно помити.