Пиріг шарлотка з яблуками

Яблучний пиріг шарлотка з корицею в мультиварці

Кориця вважається найкращою спецією для яблучного пирога, оскільки вона дозволяє розкрити смак і аромат фруктів. У підсумку ще в процесі випічки по дому рознесеться апетитний запах, перед яким неможливо встояти! Традиційно в шарлотці використовують кисло-солодкі зелені яблука, але можна замінити їх тим сортом, який знайдеться в холодильнику. Щоб пиріг був більш соковитим, частина яблук тут додають у тісто у вигляді кубиків.
Інгредієнти:

  • 500 г яблук;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 яйця;
  • ½ Ч. л. кориці;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Цукор і яйця збити в пишну масу.
  • Поступово додати сухі інгредієнти: борошно, сіль, корицю і розпушувач.
  • Нарізати одне яблуко часточками, решта – кубиками.
  • Кубики змішати з тестом, а часточки по колу викласти у змащену маслом чашу мультиварки.
  • Поверх яблук вилити тісто, включити режим «Випічка» і готувати шарлотку 1 годину.
  • Відкрити кришку і дати пирогу настоятися ще 5-10 хвилин після сигналу таймера.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг шарлотка з яблуками. Приємного апетиту!
Пиріг шарлотка з яблуками – це один із самих старих рецептів домашньої випічки. Вже кілька поколінь кулінарів тішать своїх гостей цим нескладним, але дуже смачним і ситним десертом. Хоча б один рецепт, як приготувати пиріг шарлотку з яблуками, повинна знати кожна господиня. Для ідеального результату потрібно запам’ятати наступні рекомендації:

  • Яблука найкраще нарізати вже після приготування тесту, щоб вони не встигли потемніти. Також допоможе зберегти фруктів колір лимонний сік, яким слід полити вже підготовлені для випічки скибочки яблук;
  • Щоб верхівка пирога шарлотки з яблуками була ще гарнішою і смачніше, перед тим як пекти пиріг, слід додати у форму для випічки трохи цукру і розтопленого вершкового масла. У підсумку вийде солодка карамель, яка покриє фрукти і додасть їм золотистий відтінок;
  • Тісто для шарлотки з яблуками має бути достатньо густим. Можна орієнтуватися на консистенцію жирної сметани;
  • Щоб бісквіт вийшов більш ніжним, можна окремо збити білки і жовтки і вводити їх в тісто по черзі;
  • Чистити яблука перед додаванням в пиріг не обов’язково. Шкірка все одно стане м’якою і не буде відчуватися, а без неї часточки можуть втратити форму;
  • Щоб шарлотку було простіше дістати з мультиварки, скористайтесь ґратами для парових страв. Просто встановіть її на звичне місце, а потім різко переверніть каструльку.