Яблучний пиріг шарлотка з корицею в мультиварці
Кориця вважається найкращою спецією для яблучного пирога, оскільки вона дозволяє розкрити смак і аромат фруктів. У підсумку ще в процесі випічки по дому рознесеться апетитний запах, перед яким неможливо встояти! Традиційно в шарлотці використовують кисло-солодкі зелені яблука, але можна замінити їх тим сортом, який знайдеться в холодильнику. Щоб пиріг був більш соковитим, частина яблук тут додають у тісто у вигляді кубиків.
Інгредієнти:
- 500 г яблук;
- 1 склянка цукру;
- 4 яйця;
- ½ Ч. л. кориці;
- ½ Ч. л. солі;
- 1 склянка борошна;
- 1 ч. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
- Цукор і яйця збити в пишну масу.
- Поступово додати сухі інгредієнти: борошно, сіль, корицю і розпушувач.
- Нарізати одне яблуко часточками, решта – кубиками.
- Кубики змішати з тестом, а часточки по колу викласти у змащену маслом чашу мультиварки.
- Поверх яблук вилити тісто, включити режим «Випічка» і готувати шарлотку 1 годину.
- Відкрити кришку і дати пирогу настоятися ще 5-10 хвилин після сигналу таймера.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг шарлотка з яблуками. Приємного апетиту!
Пиріг шарлотка з яблуками – це один із самих старих рецептів домашньої випічки. Вже кілька поколінь кулінарів тішать своїх гостей цим нескладним, але дуже смачним і ситним десертом. Хоча б один рецепт, як приготувати пиріг шарлотку з яблуками, повинна знати кожна господиня. Для ідеального результату потрібно запам’ятати наступні рекомендації:
- Яблука найкраще нарізати вже після приготування тесту, щоб вони не встигли потемніти. Також допоможе зберегти фруктів колір лимонний сік, яким слід полити вже підготовлені для випічки скибочки яблук;
- Щоб верхівка пирога шарлотки з яблуками була ще гарнішою і смачніше, перед тим як пекти пиріг, слід додати у форму для випічки трохи цукру і розтопленого вершкового масла. У підсумку вийде солодка карамель, яка покриє фрукти і додасть їм золотистий відтінок;
- Тісто для шарлотки з яблуками має бути достатньо густим. Можна орієнтуватися на консистенцію жирної сметани;
- Щоб бісквіт вийшов більш ніжним, можна окремо збити білки і жовтки і вводити їх в тісто по черзі;
- Чистити яблука перед додаванням в пиріг не обов’язково. Шкірка все одно стане м’якою і не буде відчуватися, а без неї часточки можуть втратити форму;
- Щоб шарлотку було простіше дістати з мультиварки, скористайтесь ґратами для парових страв. Просто встановіть її на звичне місце, а потім різко переверніть каструльку.